Iz neprizanesljivih zimskih izkušenj smo se naučili, da se razmere na cestah v nekaj minutah lahko močno spremenijo in ceste postanejo nevarno spolzke. Vozniki se pogosto srečujejo z nenadnimi spremembami pogojev, od mehkega snega, poledenelih ali mokrih cest, do snežne brozge. Zaradi zmrznjenega dežja, megle in snežnih zametov pogosto prihaja do prometnih nesreč in z njimi povezanimi neprijetnostmi, zato je nujno upoštevati nekaj osnovnih pravil vožnje v takšnih razmerah.
S prvim decembrom vstopamo v praznični december in čas je, da začnemo z nekaterimi pripravami. Mednje sodi tudi sejanje božičnega žita. Božično žito simbolizira obilnejšo letino v prihodnjem letu, svetlobo in upanje. Kaj je lahko v teh časih bolj simboličnega kot to, če prijateljem podarimo lepo okrašen lonček božičnega žita. Lonček okrasimo s pomočjo servietne tehnike (več o tehniki tukaj), vanj damo plastični lonček z božičnim žitom in dodamo izvirno napisano željo. Prijazno in pozorno darilo je narejeno. Božična žita postavljamo k jaslicam, na mizo ali okensko polico.
Nekaj nasvetov o sejanju božičnega žita.
Učinkovito in preprosto je razstrupljanje telesa s hladno stiskanim sončničnim oljem. Oljna terapija nima nobenih nezaželenih stranskih učinkov, pomaga pa pri številnih zdravstvenih težavah. O oljni terapiji obstajajo zapisi že v starih spisih ayurvede, indijskega zdravilstva.
Bistvo te terapije je, da damo zjutraj na tešče v usta jedilno žlico olja, ki je ne pogoltnemo, temveč premetavamo in žvrkljamo v ustih od 17 do 20 minut. Nato olje, prepolno bakterij, izpljunemo in si temeljito očistimo usta in zobe.
Kaj lahko pridobimo z razstrupljanjem s sončničnim oljem?
V sodobnem civiliziranem svetu odrivamo misel na smrt in se z njo težko soočamo. Je tabu. Velikokrat smrti ne moremo sprejeti kot sestavni del življenja, kot naravni konec življenjskega ciklusa. Ko nam bližnji ali prijatelj sporoči novico, da so mu zdravniki napovedali le še kratek čas življenja, je to šok, ob katerem onemimo. Velikokrat sploh ne vemo, kaj naj rečemo in kako naj ravnamo.
Strokovnjaki pravijo, da se umirajoči počutijo zelo osamljene. Svetujejo, da je pomembno, da umirajočega ne izoliramo, da ga obiskujemo v bolnišnici ali doma ali ga pokličemo po telefonu, mu pišemo. Naša bližina je zanj največje darilo.
Kaj reči, kaj narediti, ko umira bližnji?
Prav težko je verjeti, da ko si oblečemo hlačne nogavice, imamo okoli noge nazankanih pet do šest kilometrov niti in okoli 2 milijona zank.Debelina nogavic se izraža v den-ih in ženske natančno vedo, kakšno debelino nogavic želijo obleči k posameznemu oblačilu in ob določeni priložnosti. Tanke, fine nogavice, ki so 2008 slavile 50 let od prve izdelave v Franciji, imajo malo denov, debelejše več.
Kaj den pravzaprav pomeni?
Gre za težo niti izraženo v gramih v dolžini 9000 metrov.
Tako, država je 98,75 % nepremičninam v Sloveniji določila "posplošene tržne vrednosti", ki za 6,1 milijona nepremičnin znašajo 165 milijard evrov. Tako imamo v Sloveniji 550 000 stanovanjskih hiš, 300 000 stanovanj, kar predstavlja 13 % vseh nepremičnin. Vrednost hiš in stanovanj predstavlja več kot polovico vrednosti vseh ovrednotenih nepremičnin (poleg lokalov in pisarn, gospodarskih objektov, zemljišč ...)
Te vrednosti bodo osnova za obdavčitev po novem zakonu o davku na nepremičnine. Ob ugotovitvi napak v poskusnem izračunu vrednosti nepremičnin, lahko damo svoje pripombe na različne načine.
Kaj moramo vedeti v zvezi s poskusnim izračunom vrednosti nepremičnin in katere spletne strani nam lahko pridejo prav?
Virusov in bakterij ter podobne zalege, je dovolj okoli nas in stakniti jih, niti ni takšen problem. In potem se začne: trebušni krči, driska, bruhanje, vročina ... Ob trdovratnih težavah je nevarnost, da organizem dehidrira in v hujših primerih pomaga infuzija v bolnišnicah. No, tudi nam se je zgodilo, da smo zaradi tovrstnih težav za nekaj ur pristali na infekcijskem oddelku in izvedeli smo zanimive stvari, ki našim babicam ne bi bile prav nič všeč.
Na vodi kuhan riž, juha prežganka, naribano "postano" jabolko in tekočina po žličkah. Vse to je preteklost. Sodobni pogledi na prehrano pri driski in bruhanju so drugačni.
Po e-pošti smo prejeli sporočilo z naslednjo vsebino:
Vaš e-poštnega računa ni mogoče nadgraditi na našo naš najnovejši E-mail račun Service (2010 verzija) zaradi 51526A kodo napake v naši bazi podatkov sistema
Prosimo, da naše stranke z informacijami spodaj, tako da bo vaš e-poštni račun ali nadgradnji vašega računa začasno izključena iz naših storitev.
1. E-poštni naslov
2. E-mail Geslo
3. Telefonska številka
Management
Porekli boste:"Nič posebnega!" Pa ni tako, če vemo, da so nam goljufi preko tako imenovane phishing prevare želeli ukrasti našo identiteto. Da o slovenščini ne govorimo! Gre kar za Googlov prevod.
Ko kupujemo nedrček, ga najpogosteje kupimo tako, da se pri izbiri velikosti orientiramo po številki in črki na nedrčku. Večini žensk se zdi poskušanje nedrčka v trgovini nepotrebno opravilo. Tako kot je pri konfekcijskih številkah, kjer 40 ne pomeni vedno tisto številko 40, ki nam ponavadi ustreza kot ulita, je tudi pri nedrčkih tako, da ni nujno, da nam bo kupljen nedrček popolnoma ustrezal. Kako se izmeriti, da bomo lahko izbrali nedrček, ki bo po velikosti pravi za nas. Pa še nekaj: fizioterapevti/ke bodo damam z nekaj več pomladi in večjimi prsmi kar hitro povedali, da je za telo primernejši nakup nedrčka s širšimi naramnicami. Pri ožjih naramnicah obstaja rešitev v posebnih podložkah, s katerimi razširimo le-te, da se nam ne zajedajo v ramena.
Kako se izmeriti za določitev ustrezne velikosti nedrčka?
Zvezdice tudi v kulinariki označujejo odličnost. Tokrat bomo pisali o Michelinovih zvezdicah. Andre in Edouard Michelin, ki ju še bolje poznamo po Michelinovih gumah, sta leta 1900 izdala prvi vodič, s katerim sta hotela nekaj manj kot 3000 voznikom v Franciji pri popotovanju ponuditi izčrpne informacije o dobrih restavracijah, hotelih, bencinskih servisih, avtomobilskih servisih kot pomoč za uspešnejšo pot.
Michelinovo zvezdico je izjemno težko dobiti, še težje obdržati, kar nekateri ponosni lastniki označujejo že kot nočno moro. Med Slovenci imamo le enega nosilca Michelinove zvezdice, ki si jo je prislužil za svojo restavracijo v Nemčiji. Leta 2010 je tako imenovani rdeči Michelinov vodič bil izdan za naslednje evropske države: Francijo, Nemčijo, Nizozemsko, Belgijo in Luxemburg, Italijo, Španijo in Portugalsko, Švico, Veliko Britanijo in Irsko. Po mnenju poznavalcev Slovenija nima možnosti za to, da bi se znašla na zemljevidu Michelinovi vodičev. Razlogi so v njeni majhnosti in v kulinarični mentaliteti, ki ni nagnjena k odličnosti, marveč k želji po postrežbi hrane v velikih porcijah za nizko ceno. Restavracije, nosilke Michelinovih zvezdic, se med drugim ponašajo tudi z visokimi cenami, ki jih gost plača za kulinarične užitke.
Kaj lahko pričakujemo glede kvalitete bivanja in storitev, če smo rezervirali sobo v hotelu s tremi, štirimi ali petimi ... zvezdicami? Ker v svetovnem in tudi ne v evropskem prostoru še ni poenotenih kriterijev, se pričakovanja še vedno razlikujejo od države do države. HOTREC (Hotels, Restaurant and Cafes in Europe) je krovna organizacija, ki združuje 39 združenj iz 24 evropskih držav. Leta 2004 so na konferenci v Bergenu sprejeli klasifikacijski sistem, ki bi naj uskladil različne standarde klasifikacije hotelov po posameznih državah. Avstrija, Češka, Nemčija, Madžarska, NIzozemska, Švedska in Švica so leta 2009 ustanovile Hotelstars Union in leta 2009 v Pragi sprejeli enoten klasifikacijski sistem hotelov. Klasifikacija hotelov od treh do petih zvezdic bo preverjena tudi z uporabo "skrivnih gostov ", ki bodo ocenili kvaliteto hotelskih storitev. Posamezne države bodo postopoma do leta 2011 izvedle klasificikacijo hotelov po sistemu Hotelstars Union.
Kaj lahko torej pričakujemo od hotelov z določenim številom zvezdic?