Sedaj že vemo, da nam mojster Ivan postreže tudi z imenitnimi recepti. Sam pravi, da je ta recept med vsemi, ki jih ima, najboljši. Ker se bliža Äas božiÄne peke, ponujamo nekaj slastnega na izbiro.
Sestavine: 30 dag sladkorja v prahu, 4 cela jajca, 30 dag medu, 70dag moke, 2 žliÄki sode bikarbone, malo cimeta, malo klinÄkov v prahu (ali na drobno sesekljane klinÄke)
Priprava: Jajca z mešalnikom penasto umešamo. Dodamo 30 dag raztopljenega masla in zmešamo s kuhalnico. Nato dodamo vse naštete sestavine in še dobro zmešamo.
Masa je kar mehka, zato na pomokani deski oblikujemo svaljek debeline Äajne klobase. Svaljek razrežemo na 1cm debele rezine. Äe želimo veÄje medenjake, razrežemo na veÄje dele. S pomokanimi rokami oblikujemo kroglice in jih polagamo na papir za peko. V peÄici peÄemo približno 10 minut pri 230 stopinjah C.