Anekdota za začetek: kako sem si s tem pecivom zapravila sestričnino prijaznost.
Moja sestrična je na moje pekovske kulinarične sposobnosti zmeraj gledala nekoliko zviška.
Kadarkoli smo pri nas praznovali rojstni dan, je zmeraj prinesla s seboj doma spečeno pecivo,
da bo kaj pametnega za posladek na mizi. Do usodnega dne, ko sem se opogumila in na mizo
postavila konkurenčno pecivo. Pecivo, dobro za umret. Vtis je bil popoln, posledice pa tudi.
Nikoli več nam ni prinesla peciva, ob njenih rojstnih dnevih pa dobimo puding za poobedek.
Ob priliki jo moram spomniti, da sem ji vendar dala recept za to pecivo..
Zatorej, previdno s postrežbo te dobrote. Fotografija je iz foruma spletne strani Vjenčanje snova.
Gre pa tako:
umešamo biskvitno testo iz 7 jajc, 9 žlic vode, 35 dag sladkorja, 22 dag moke,
1 pecilnega praška in 3 žlic kakava.
Biskvit spečemo in ohladimo. Vzamemo kozarec premera 4-5 cm in s kozarcem
režemo biskvitno testo. Izrezan valj prerežemo na polovici in ga napolnimo s
kremo. Zunanjost valja prav tako povaljamo v kremi, nato pa še v kokosovi
moki. Na koncu ga na vrhu polijemo s čokolado.
Priprava kreme: skuhamo pol litra mleka, 10 žlic sladkorja, 5 žlic moke in 2
rumenjaka. Ko je masa hladna, dodamo 20 dag margarine in mešamo z mešalnikom.
Še čokoladna glazura: stopimo 10 dag jedilne čokolade, 3 žlice mleka, 3 žlice sladkorja in
1 žlico margarine.
Iz preostanka testa lahko naredimo čokoladne ali druge kroglice. Beljaka porabimo za
kokosove poljubčke. Recept nam omogoča ponuditi tri vrste peciva.