V prihajajočem prazničnem času bomo velikokrat povabili goste v hišo in si razbijali glavo kaj nevsakdanjega jim lahko ponudimo. Naša ideja je jed iz mehiškekuhinje, imenovana fajitas. Video, kako narediti fajitas si lahko ogledati z naslednjo povezavo www.videojug.com/film/how-to-make-chicken-fajitas
www.iowapork.org
Naš recept bo preprostejši in namenjen tistim zaposlenim gospem, ki jim zmeraj zmanjkuje časa.
Sestavine: tortilje, začimbna mešanica za fajitas, 300 g mesa (originalno govedina, lahko kurja prsa, puranje meso, svinjska ribica, celo rakci), malo piva, rdeča in zelena paprika, čebula, limeta, konzerva paradižnikov v koščkih, kisla smetana)
Priprava:
Meso narežemo na koščke in ga damo v marinado iz piva in limetinega soka. Po dveh urah ga prepražimo na olju in dodamo na koščke narezani papriki, čebulo, paradižnik, pražimo in zalijemo z začimbno mešanico za fajitas.
Tortije (zelo ugodno ceno imajo pri "francoskem sosedu", da ne delamo direktne reklame zanj) poškropimo z vodo in jih v ponvi segrejemo. Namažemo jih s kislo smetano in nadevamo s pripravljenim nadevom. Zvijemo kot palačinko in serviramo.