SpeÄete lahko gobji qiuche Barbare Bush, pripravite ovÄji Äili z rjavim fižolom po receptu Roberta Redforda, pizzo Napoletano Sofie Loren ali bananin puding pevke Dolly Parton in še mnogo veÄ.
Z zgoraj navedene spletne strani smo prevedli recept Julie Roberts. Julio Roberts smo izbrali zato, ker je navdušena nad roÄnimi deli, natanÄneje pletenjem in je zato "ta prava".
www.imnotobsessed.com
SVEŽE HRUSTLJAVE BRESKVE JULIE ROBERTS
Prednost te sladice je bogata hrustljava obloga. Sladico lahko postrežemo kot posladek ali pa za zajtrk.
Potrebujemo: 7 srednje velikih zrelih breskev, ki jih po želji olupimo in nato grobo nasekljamo, 1/4 skodelice svežega limoninega soka, 1/4 skodelice škotskega viskija, 1/4 skodelice kristalnega sladkorja, 1/4 skodelice rjavega sladkorja, 4 žlice masla Za oblogo potrebujemo: 2 in pol skodelice moke, 1/2 skodelice rjavega sladkorja, 1 Äajna žliÄko cimeta, 1 in pol skodelice stopljenega masla. Kot dodatek rahlo zmrznjen vanilijev jogurt.
NaÄin priprave:
V veÄji skledi zmešamo breskve in limonin sok, dodamo viski, sladkor in rjavi sladkor in dobro premešamo. Mešanico razgrnemo na dnu pekaÄa, po vrhu pa obložimo s košÄki masla.
Oblogo (hrustljavo skorjo) pripravimo tako: v skledi zmešamo moko, rjav sladkor in cimet. Postopoma dodajamo stopljeno maslo, dokler ne dobimo zdrobljene zmesi. Enakomerno jo razgrnemo Äez breskve, da bomo dobili hrustljavo skorjo. PekaÄ prekrijemo s folijo in peÄemo pri 210 stopinjah približno 40 minut. Zadnjih pet do 10 minut odstranimo folijo, da skorja porjavi.
PoÄasi ohladimo, serviramo v skledicah, v katere smo na vrhu dodali še rahlo zmrznjen vanilijev jogurt.