Recept je iz vzhodno karibskega otoÄka St. Lucia, kjer se v bližini potepa tudi Filip, ki nam piše potopise. Ta tropski otoÄek je bil v letu 2006/2007 izbran kot najbolj priljubljena destinacija za poroÄna potovanja.
Sestavine:
2 veliki zelo zreli banani
4 jedilne žlice kisle smetane
2 jedilni žlici ruma
3 jajca
90 g rjavega sladkorja
250 g moke
60 g stopljenega masla
Priprava:
PeÄico predhodno segrejte na 180 stopinj. Banani pretlaÄite in zmešajte s kislo smetano ter rumom. Stepajte jajca in rjavi sladkor 5 minut, nato dodajte moko, maslo in bananino zmes. Rahlo premešajte, vlijte v model ter pecite 40 - 45 minut.
Za rumov sirup potrebujete:
125 ml vode
4 Äajne žliÄke limetinega soka
125 g rjavega sladkorja
2 jedilni žlici ruma
Sirup
Zmešajte vodo, limetin sok in rjavi sladkor ter segrevajte do vrenja. Nato zmanjšajte vroÄino in na majhnem ognju kuhajte še 10 minut. ObÄasno
premešajte. Odstavite z ognja in vmešajte rum.