Tudi kuhinjske omarice potrebujejo spomladansko ÄišÄenje. Spraznimo omarico z živili in preverimo datume uporabe. Presenetljivo, da kar nekaj pristane v smeteh. Sledi ÄišÄenje. V posodo z vroÄo vodo damo malo sredstva za pranje posode in žliÄko kisa. Kote omarice pometemo s ÄopiÄem, police umijemo z mokro krpo, ki jo namoÄimo v navedeno mešanico. Nato jih umijemo s Äisto vodo in obrišemo do suhega. Omarici privošÄimo še kakšne pol urice zraÄenja.Še veÄ ...
.
Moko in podobna živila je praktiÄno hraniti v prozornih kozarcih, ki se tesno zaprejo. S tem nam je omogoÄena sprotna kontrola porabe živil. Posušen pekoÄÄili, položen v kozarec, bo odgnal nadležne molje.
Živila razvrstimo po sistemu kot ga imajo v supermarketih. Zadaj so živila, ki imajo dolg rok trajanja, spredaj pa tista, ki jih moramo kar hitro porabiti. V sistem shranjevanja vnesimo tudi svoj osebni stil: živila, ki jih jemo skupaj, postavimo skupaj. Prihranimo si dolgo iskanje le teh. Manj uporabljena živila so v težjem dosegu. Kar jemo redko, pa je najbolj na stranskem tiru