Nikoli ni prepozno. ÄŒeprav se je italijanska sladica panna cotta v gostišÄu kar nekajkrat znašla na mizi kot desert, je sami nismo nikoli pripravljali. Napaka. To je zelo zelo enostavna sladica in obenem še neverjetno hitro pripravljena.Slaba stran je le v tem, da jo moramo kar za nekaj ur postaviti v hladilnik. No, kalorij pri tej sladici zares ne gre šteti.
Potrebujemo le sladko smetano, sladkor, vanili palÄko in liste želatine. Še približno slabih 10 minut za pripravo in okoli 4 ure, da se strdi. Panna cotta je dobra ideja tudi ko se napove obisk.
VÄasih je prav priroÄno, Äe torte ni potrebno peÄi. Ta recept vzame za pripravo nekoliko veÄ Äasa, zagotovo pa je potrebno raÄunati še s tem, da mora torta vsaj nekaj ur stati. Sestavina so namreÄ tudi baby piškoti, ki se morajo prepiti. Sicer pa je to, zaradi sadja in sira maskarpone, zelo osvežilna torta.
Bajadera rezine so še eno izmed peciv, ki ga ne peÄemo, marveÄ zgolj kuhamo. Ena izmed osnovnih sestavin tega peciva so ponovno albert keksi. Za pripravo potrebujemo slabih 30 minut, nakar se mora pecivo še ohladiti in strditi. Pecivo je še posebej v veselje otrokom. Imajo ga zelo radi.
Na dani povezavi najdete še en recept za pecivo brez peke - Albertove rezine.
Kaj potrebujemo in kako pripravimo bajadera rezine - pecivo brez peke?
Pecivo v 15 minutah? Tukaj je odliÄen recept. ÄŒe je za pripravo peciva na voljo malo Äasa, poleg tega pa potrebujete še peÄico za peÄenje drugih stvari, so Albertove rezine odliÄna rešitev. Rezine se namreÄ ne peÄejo, ampak samo kuhajo in nato ohladijo. Pripravljene so zares v piÄlih 15 minutah, potrebno pa je raÄunati s približno 2 urama Äasa (pri nizkih temperaturah), da se masa strdi in jih lahko narežemo. Torej, Äe prihajajo gostje, se najprej lotite priprave poobedka - Albertovih rezin. Medtem, ko se bodo hladile, pripravite vse ostalo.
Sestavine
- pol litra mleka
- 20 dag rjavega sladkorja
- 20 dag jedilne Äokolade
- 10 dag kokosa
- 20 dag margarine
- pol kile zdrobljenih albert keksov
Za ljubitelje kokosa je to zares odliÄno pecivo. Priprava je enostavna in dokaj hitra. Pecivo je še bolj okusno, Äe ga pustimo nekaj ur ali Äez noÄ mirovati, da se prepoji in postane bolj soÄno. Pripravljamo ga deloma s peÄenjem in deloma s kuhanjem. Potrebne sestavine smo odmerili kar z jogurtovim loÄkom. Je enostavneje in hitreje.
Imenitna kombinacija sladke bele Äokolade in rahlo kiselkastih posušenih brusnic, tke raznolikost okusov teh keksov.
V predbožiÄnem Äasu, ko razmišljamo kaj podariti, so tudi doma narejene slašÄice lahko sladko darilo. Specite veÄ vrst piškotov, dajte jih v liÄno izbran krožnik ali darilno škatlo. Lepo dekorirajte in izvirno darilo iz srca je pripravljeno. Priprava in peka priÄujoÄih piškotov je enostavna in dokaj hitra.
Betkin recept
Kako speÄemo Betkine kekse z belo Äokolado in brusnicami?
Znanka pripoveduje:"Pokvarila se mi je peÄica in sedaj pripravljam le še pecivo, ki ga ni potrebno peÄi!" Zaupa recept peciva, ki ga ni potrebno speÄi, s keksi in jabolki, ki je precej podobno tistemu, ki ga lahko naredimo s pudingom. Za pecivo s keksi in pudingom je recept tukaj.
Tokrat namesto pudinga uporabimo jabolka. Mi smo uporabili kombinacijo kutin in jabolk. Pecivo je enostavno in dokaj hitro pripravljeno.
Potrebujemo
- približno 1,5 kg jabolk
- "albert" kekse
- 2-3 vanilijeve pudinge
- cimet, rum
- sladkor po želji
- sladko smetano
- Äokoladne mrvice
KmeÄke gospodinje so že vedno s kruhom ravnale zelo skrbno. ÄŒe je kruh ostal, so ga znale porabiti v receptih na razliÄne naÄine. Eden izmed takšnih receptov je kruhov narastek, popestren z domaÄimi neškropljenimi jabolki. Recept nam je bil zaupan na podeželju v okolici Slovenske Bistrice. Mi pa smo ga nekoliko priredili.
Kaj potrebujemo za enostaven in okusen kruhov narastek z jabolki?
Krostata je odliÄna primorska sladicaz jabolki in prelivom iz sladke smetane. Nekoliko smo jo priredili in jo pripravili s kokosovim mlekom in vanili pudingom. Testo smo kupili, zato se ta sladica pripravi zelo enostavno in hitro.
ÄŒe uporabimo javorjev sirup in izpustimo vanilin sladkor, je to sladica, ki jo lahko pripravimo brez sladkorja. Brez skrbi, kljub temu je prijetnega sladkega okusa. Za ljubitelje sladic z jabolki, je to imenitni posladek.
To je recept za tiste, ki jim je všeÄ okus po kokosu, ni jim pa všeÄ, da se jim košÄki kokosa zatikajo med zobmi. Zato bomo v receptu za žlahtnejši okus naše torte uporabili kokosovo mleko, izpustili pa kokosovo moko. Kombinirali ga bomo s Äokolado in bananami. To je tudi recept za tiste, ki so jim všeÄ enostavni in hitri recepti za pripravo sladic. Sestavine bomo merili kar z jogurtovim lonÄkom. Torej, enostavno pecivo na hitro: Äokoladna torta z bananami, okusom po kokosu in prelita s Äokoladnim prelivom.
Okus tega peciva zelo spominja na gibanico. Lahko ga pripravimo v obliki torte ali pa v pravokotnem pekaÄu. Osnova je skuhan mleÄni zdrob in že kupljeno razvaljano krhko testo. MleÄnemu zdrobu dodamo svež sir, sadje in nekatere druge sestavine. Enostavno in osvežujoÄe pecivo, ki ga pripravimo preprosto in hitro.
Potrebujemo:
- razvaljano krhko testo
- pol kg svežega sira
- 1/2 jogurtovega lonÄka pšeniÄnega zdroba
- 1/2 l mleka
- 2 jajci
- 1 vanili puding
- 1 lonÄek rjavega sladkorja
- 1 vanilin sladkor
- malo rozin namoÄenih v rum
- na kocke narezano sezonsko sadje
- malo ruma za okus
- nekaj žlic kisle smetane
To je za klasiÄne predstave o pripravi peciva, nenavaden recept, saj se "suha" mešanica moke, pšeniÄnega zdroba, sladkorja in pecilnega praška le posuje v model za peÄenje in kombinira z raznimi nadevi. Pecivo je izjemno dobro in hitro ter enostavno pripravljeno. OdliÄna izbira za tiste, ki imajo radi sladice s sadjem, mleÄnimi izdelki in ne marajo zapletenih receptov za pripravo.
Naš recept atomskega peciva predstavljamo v sliki in besedi.
Potrebujemo:
- po en jogurtov lonÄek moke in pšeniÄnega zdroba
- jogurtov lonÄek rjavega sladkorja
- pecilni prašek
- 3 jabolka in 1 buÄko (lahko katerokoli drugo sezonsko sadje)
- vanili sladkor in rjavi sladkor
- malo cimeta (po želji)
- rozine in malo ruma
- malo margarine in drobtin
- 100 g mletih lešnikov
- 0,5 kg svežega sira
- 2 jajÄki
- 2 dcl smetane za kuhanje in 1 jajÄek