V vroÄih dneh je tzatziki nujna priloga na mizi, izven "sezone" pa prijetno preseneÄenje, ki ga pripravite gostom ali domaÄim. Originalni grški recept bomo nekoliko priredili našim ponudbenim razmeram.
www.anatsbakery.co.
Potrebujete: kumarico, dva jogurta s Äim višjo vsebnostjo mašÄobe (Grki se odloÄajo za jogurt z 10 % mašÄobe), sol, kis ali limono, malo olivnega olja in originalne zaÄimbe za tzatziki (pri nas jih ponujajo tuji veletrgovci).
Jogurt stresite na gazo in ga obesite za približno dve uri, da se izcedi veÄina tekoÄine. Olupite in naribajte kumarico in jo pustite stati.
Stresite jogurt v skledo, primešajte dobro stisnjene kumarice in dobro premešajte sestavine. Dodajte sol, žliÄko olivnega olja, kis ali limono ter po okusu originalne zaÄimbe. Vse dobro premešajte. Dekorirajte s svežim koprom, olivo in postavite v hladilnik, da se primerno ohladi.
Predlagamo, da pripravite nekoliko veÄ, ker za mizo "gre tzatziki za med".