V kolikor boste na božiÄni veÄer delali pozno v veÄer in vam bo zmanjkovalo Äasa za pripravo imenitne veÄerje, vam predlagamo hitro, pa vendarle imenitno veÄerjo.
predjed- beli in zeleni šparglji z maslom juha - kremna juha iz ÄiÄerike glavna jed - losos na zelišÄnem maslu desert - peÄen sladoled
Na dve osebi kupite kozarec špargljev. Kombinirajte bele in zelene šparglje. Segrejte jih v vodi, dekorirajte na krožniku in nanje dodajte košÄke masla ali raztopljen sir.
JUHA - kremna juha iz ÄiÄerike
Kupite konzervo ÄiÄerike. V posodo nalijte pol litra vroÄe vode in dodajte odcejeno ÄiÄeriko. Na drobno narežite Äebulo in strok Äesna in oboje dodajte juhi. ZaÄinite po okusu. Pokuhajte, nato vsebino s paliÄnim mešalnikom zmiksajte. Dolijte še vodo, po želji jušno kocko in dodajte nekaj celih zrn ÄiÄerike. Na koncu pridenite še peteršilj in sladko smetano.
www.triera.net
GLAVNA JED - losos na zelišÄnem maslu
Na osebo kupite zrezek lososa. Nabavite tudi maslo z zelišÄi. V ponvi raztopite maslo, dodajte lososa, zaÄinite po želji. Lososa popeÄete po obeh straneh. To je vse, jed pa je zelo okusna. Priloge po želji.
DESERT - peÄen sladoled
Potrebujete kocko sladoleda, npr. Planico in tortno biskvitno padlogo. 5 beljakov stepite v trd sneg. V tortin pekaÄ dajte biskvitno osnovo, nanjo kocko sladoleda. Sladoled zagrnite s snegom iz beljakov, da je popolnoma zakrit. Na hitro popecite v peÄici in takoj servirajte. Sladoled se ne bo raztopil, Äe bo zares dobro prekrit s snegom. Prijetno in okusno božiÄno veÄerjo želimo.