V medijih se ne moremo več izogniti besedi recesija in temu, kako ravnati v teh in bližajočih se časih. Posebej priljubljeni so nasveti, kako in kje privarčevati kakšen evro. Stroški za hrano so velikokrat postavljeni v ospredje kot stroški, ki jim lahko pristrižemo peruti. Pomislili smo, kaj bi lahko dobrega skuhali za majhno vsoto denarja. Sicer pa ob prebiranju naših jedilnikov, ni potrebno razmišljati le recesijsko, ampak tudi, da smo prezaposleni in je velikokrat potrebno kaj postaviti na mizo v rekordnem času. To pa je velikokrat skregano z načeli zdrave prehrane. Žal.
PONEDELJEK
Goveja juha z rezanci (ostala je od nedeljskega kosila)
Omleta s šparglji (kupimo šparglje v kozarcu, omlete so spečene v trenutku)
Solata po želji
www.abc.net.au
TOREK
Špargljeva kremna juha (od ponedeljkovega kosila nam je ostalo nekaj špargljev v kozarcu)
Grški gyros in pommes frites (svinjsko ribico narežemo na koščke, dodamo na večje kose narezano čebulo in papriko, začinimo; spečemo krompirček)
Solata iz rdeče pese
flickr.com
SREDA
Juha iz šitak (gobe šitake so nekoliko dražje, vendar so izdatne in jih lahko uporabimo za več jedi)
Zagorski štruklji z drobtinami in kislo smetano (kupimo gotove štruklje)
Solata po izbiri (če jemo sladkane štruklje, jo izpustimo)
www.novazine.com.au
ČETRTEK
Rižota s šitakami in puranji zrezki v omaki
Solata
Sadni koktajl (konzerva) s smetano (in sladoledom)
blogspot.com
PETEK
Cvetačna (ali brokolijeva, paradižnikova, bučna ... ) kremna juha z vtepenim jajčkom
Ocvrte ribje palčke
Krompirjeva ali druga solata
Jedilnik za soboto in nedeljo prepuščamo vaši domišljiji. Zagotovo pa je pametno kuhati tako, da nam je ponedeljek glede kuhanja v olajšanje.