za biskvitno osnovo: 6 žličk masla, 200 g zdrobljenih čokoladnih graham biskvitov za kremo: ena in pol žličke prahu zelenega čaja, 250 g skute, 150 ml kisle smetane, 3 žlice mrzle vode, 2 žlici želatine v prahu, 2 jajci - rumenjake ločimo od beljakov, 125 g sladkorja v prahu dekoracija: 200 ml sladke smetane, vrečka vanilin sladkorja, listi mete
blogspot.com/s320/green+tea+cheesecake+3.jpg
Priprava:
1. Maslo raztopimo, piškote zdrobimo, oboje zmešamo in s tem premažemo dno tortnega modela.
2. Želatino namakamo v vodi, da nabrekne. Upoštevamo navodila na vrečki želatine.
3. Skuto zmešamo, da dobimo gladko zmes, ki ji primešamo še kislo smetano in rumenjake. Stepamo. Dodamo še stopljeno želatino, ki jo predhodno segrejemo v kozici s toplo vodo, da postane mehka.
4. Stepamo beljake in jim počasi dodajamo sladkor v prahu. Dodamo skutino zmes. Pustimi nekoliko, da počiva in jo nato prelijemo čez biskvitno osnovo v tortnem modelu. Hladimo v hladilniku, da se primerno strdi.