TESTENINE S ŠPINAČO, PIŠČANČJIM FILEJEM IN OLIMSKIM SIROM
07.03.2010
Recept Kaje iz Maribora Slastna jed je idealna za ljubitelje mesa, testenin, zelenjave in sira za žar. Jed je hitro pripravljena, obenem pa odlična ideja, če pridejo gostje na večerjo. Sestavine veljajo za 3 do 4 osebe.
Potrebujemo:
- široki rezanci (v nekaterih trgovinah znani kot "bolonjske testenine")
- zamrznjena špinača (1 paketek)
- 1 piščančji file (prsi)
- 1 paketek olimskega sira za žar, olivno olje, sol, začimbe po okusu
Za prikaz celotnega recepta, kliknite na naslov recepta.
·
Priprava:
1. Piščančji file razrežem v manjše zrezke, potolčem in za 30 minut namočim v mleko (tako je meso še bolj mehko). Nato zrezke na obeh straneh posipam s pripravljeno mešanico začimb za piščanca za žar – v tem primeru jih ne solim, saj je že mešanica začimb slana. Lahko pa uporabimo tudi poljubne dišavnice – rožmarin, poper, majaron... Po okusu se seveda lahko doda sol.
2. Olimski sir narežem na rezine.
3. Testenine skuhamo v soljeni vodi.
4. Medtem ko se kuhajo, v žar ponvi popečem piščančje zrezke in olimski sir.
5. Istočasno v drugi ponvi na olivnem olju »raztopim« zmrznjeno špinačo. Ko je špinača odtaljena, dodam malo vode, da se pokuha. Solim in dodam malo česna v prahu.
6. Tako pripravljeni špinači primešam kuhane testenine in pustim na ognju približno 5 minut, da se zapečejo.
Na krožnikih serviram testenine, piščančje zrezke in olimski sir.
Pa dober tek!
Več informacij o olimskem siru za žar lahko dobite na tej povezavi www.olimskisir.si/