Med kulinarične dobrote zagotovo sodi tudi muškatna hobotnica, ki je hitro pripravljena. V kombinaciji s krompirjem, zelenjavo in zelišči, zapečena v pečici, je izjemno slastna jed.
Iztokov recept za naše kulinarične dobrote
Potrebujemo:
- muškatno hobotnico (v kolikor bomo kupili dve ali več hobotnic, naj bodo enako velike, da ne bo čas priprave hobotnic različen)
- olivno olje
- mlad krompir
- češnjev paradižnik
- ena zelena in ena rdeča paprika
- čebula
- strok česna
- sol, timijan, rožmarin (začimbnice po okusu)
Foto: flickr.com
Priprava:
1. Hobotnica, ki jo kupimo je že očiščena. Potrebno je odstraniti le še "zob".V večjo ponev damo olivno olje, ga segrejemo in vanjo položimo celo hobotnico. Približno 10 minut jo počasi pražimo z vseh strani, da spusti vodo.
2. V ognjevarno posodo, ki ima pokrov, damo mlad krompir, češnjev paradižnik, narezano rdečo in zeleno papriko, čebulo narezano na velike kose in strok česna. Solimo, popramo, po želji dodamo začimbnice: vejico timijana, rožmarina ... in malo vina.
3. Vse zalijemo z olivnim oljem in premešamo z roko. Na te dobrote damo celo prepečeno hobotnico, posodo pokrijemo in jo v pečici pri 200 stopinjah C pečemo 40 minut.
Priprava je hitra, nekaj potrpljenja oz. časa je potrebnega le za samo pečenje v pečici.