Mnogi se zmrdujejo, ko slišijo za žabje krake v kulinariki. Za tiste, ki nimajo predsodkov, so prava poslastica.
Če žabje krake spanirate zvečer in postavite čez noč v hladilnik, jih lahko po prihodu iz službe le še ocvrete in kosilo je gotovo. No, medtem lahko kot prilogo še skuhate riž. Žabji kraki so dobra ideja tudi, če ne veste s čim posebnim bi presenetili goste. V kolikor so občutljive sorte in jedo samo "preverjene" zadeve, jih potolažite, da so pri tujih veletrgovcih dobili japonske mini piščance
Odlično jim bodo teknili
Potrebujemo:
- žabje krake
- olje za cvrtje
- moko, 1-2 jajci in drobtine
- začimbe
1. Žabje krake ponavadi kupimo zmrznjene in jih je potrebno odtaliti. Varianta je, da jih za nekaj minut potopite v vročo vodo.
2. Odtaljene začinimo s soljo, z malo rdeče paprike in popra. Po želji jih lahko začinite z začinko.
3. Pripravimo sestavine za paniranje: moko, prežvrkljano jajce in drobtine. O zvijači pri paniranju, si lahko preberete v Alenkinem nasvetu z naslovom sir, goljufivo vezivo.
3. Vsako žabico posebej paniramo in ocvremo na obeh straneh v vročem olju. Postrežemo z limono in prilogo po želji.
4. Simpatično je na mizo postaviti vodo z rezino limone in dekorirano s cvetom, da si lahko v posodici splahnemo zamaščene prste. Ne pozabite na krožnik za drobne žabje kosti, ki jih je ostane kar nekaj.
Bontonski nasvet: žabje krake vedno jemo z rokami, brez uporabe pribora. Prstov ne oblizujemo, temveč jih obrišemo v servieto ali razmastimo v za to pripravljeni skodeli vode.