Tokrat vam ponujamo hiter "instant" recept iz zamrznjene jedi, ki bo všeÄ tistim, ki imajo radi morske jedi. Pri avstrijskem trgovcu se dobijo zamrznjeni škampi (kozice), ki so simpatiÄno nanizani na palÄko v stilu ražnjiÄev. Naredimo še prilogo po želji in solato. Okusno kosilo je v zelo kratkem Äasu na mizi.
Potrebujemo:
- zavitek s palÄkami kozic
- olje, po želji nekoliko sezamovega olja
- prilogo po želji
Priprava:
1. V ponvi segrejemo olje. Varianta (kot smo jih pripravili mi) je peÄenje na litoželezni plošÄi, ki jo prav tako naoljimo. Kombiniramo lahko belo ali olivno olje z malo sezamovega. PalÄke damo iz vreÄke, v kateri so zapakirane, ter jih damo v vroÄe olje. ObraÄamo, da se enakomerno zapeÄejo. PeÄene kozice dobijo simpatiÄno roza-oranžno barvo.
2. Za prilogo ponudimo riž, morda krompir v razliÄni variantah in solato. Lahko pa priloge izpustimo in naredimo le krompirjevo solato.
Äe nimamo veliko Äasa s pripravo obeda za goste, so ti ražnjiÄi imenitna, zanimiva in okusna rešitev.