Po velikonoÄnih praznikih ostane kar nekaj jac, ki jih je potrebno Äimprej porabiti, ob šunki pa smo se jih tako že prenajedli. Kaj narediti z jajci? Svetujemo okusno jed, kjer pripravimo le gorÄiÄno omako, dodamo prilogo in solato. Kosilo je na mizi, jajca pa "spravljena v promet."
Potrebujemo:
- 8 trdo kuhanih jajc
- 40 g masla
- 40 g moke
- 0,25 l juhe iz jušne kocke
- 1/8 l mleka ali smetane za kuhanje
- 2 Äajni žliÄki gorÄice
- sol, sladkor, limonin sok
- 2 žliÄki estragonovih listov
Foto: landschpaket.de
Priprava:
1. Trdo kuhana jajÄka olupimo in razpolovimo. Pripravimo prilogo: skuhamo krompir, riž ali testenine.
2. Za omako raztopimo maslo, dodamo moko in prepražimo. Med stalnim mešanjem dodamo mleko (ali smetano), juho in gorÄico. Kuhamo 5 minut in dodamo navedene zaÄimbe.
3. Omaki dodamo razpolovljena jajca in jih posipamo z estragonom. Äe nimamo estragona, uporabimo peteršilj. Ponudimo s prilogo in solato.
Foto:bongusto.de