VelikonoÄni zajÄek ima najraje korenÄkovo torto, zato je prav, da mu jo speÄemo.
Sestavine: 4 jajca, 150 g rjavega sladkorja, 250 g fino naribanega korenÄka, 250 g orehov (lešnikov), 100 g moke in Äajna žliÄka pecilnega praška.
Priprava: vsebino jajc loÄimo. Rumenjak penasto zmešamo s sladkorjem. Dodajamo korenje, orehe ali lešnike, moko in pecilni prašek. Na koncu dodamo sneg iz jajÄnih beljakov.
PeÄemo 35 minut pri 175° C. Okrasitev: torto okrasimo na razliÄne naÄine:
s sladkornim prelivom in marcipanovimi korenÄki;
smetano stepemo skupaj z zelenim barvilom in posipamo s pistacijami in okrasimo z majhnimi jajÄki.
Torto lahko tudi prerežemo in napolnimo z nadevom iz 200 g pasirane skute, 4 jedilnih žlic sladkorja. Dodamo 500 g stepene smetane.
Torta je gotova in zajÄek lahko pride. (Recept smo preizkusili in je odliÄen.)