Morski sadeži spadajo med zdrave kulinariÄne dobrote in bi morali biti na našem jedilniku vsaj enkrat tedensko. Pripravili bomo zamrznjene morske sadeže, (ki jih kupimo pri enem izmed veletrgovcev) in na hitro olupili in "razÄetverili" krompir. OdliÄen je mlad krompir. Za okus in lepšo barvo bomo dodali še malo sveže paprike, zelene in rdeÄe. Vse bomo spekli v peÄici in postavili s solato na mizo.
Foto: stockfood.de
Potrebujemo:
- zamrznjene morske sadeže
- krompir, še bolje mlad krompir
- manjšo Äebulo
- manjšo zeleno in rdeÄo papriko
- olivno olje in zaÄimbe v skladu z našo domišljijo
- malo vina
Priprava:
1. Morske sadeže odtalimo in v roki stisnemo, da jih rahlo odcedimo. Damo jih v veÄjo skledo. Vklopimo peÄico.
2. Olupimo krompir in ga razdelimo na štiri dele. Mlad krompir le operemo in skrtaÄimo. Dodamo k morskim sadežem in pomešamo.
3. Sesekljamo Äebulo, malo rdeÄe in malo zelene paprike. Dodamo k sestavinam v skledi.
4. Dodamo še zaÄimbnice po želji, npr. mešanico mediteranskih zaÄimb, rahlo solimo in prelijemo z olivnim oljem in z malo vina.
5. Vse premešamo in damo v pekaÄ in v peÄico. PeÄemo 30 - 40 minut pri okoli 175 stopinjah celzija.