POLNJENE PURANJE ROLADE V SMETANOVI OMAKI S PRILOGO
30.05.2010
Morda bo na prvi pogled izgledalo, da je za pripravo rolad potrebno veliko Äasa, temu ni tako. Takšno kosilo je pripravljeno zelo hitro. Ni prav nujno, da so rolade iz puranjega mesa. Primeren bo tudi pišÄanÄji file, svinjska ribica, zajÄek ali kaj drugega. Ker sami pristopamo h kuhi z domišljijo, izbiro mesa prepušÄamo vaši domišljiji.
Skratka, ko je znanka poslušala, kako pripraviti to jed, je pokomentirala, da rolade izgledajo prav fancy in da bi bile primerne tudi za kakšno bolj sveÄano kosilo. Skratka, priprava jedi je enostavna, hitra, izgled vabljiv, okus pa prefinjen.
Kako jo bomo pripravili?
Potrebujemo:
- tanke zrezke iz poljubnega mesa (mi uporabljamo puranje meso)
- rdeÄo in zeleno papriko (zapriseženi mesojedci prav radi uporabijo še košÄek kuhane šunke)
- malo Äebule (poloviÄko manjše)
- sladko smetano
- muškatni orešÄek
- po želji koncentrat gobove omake ali juhe,
- maslo in malo moke
- zobotrebce
Priprava:
1. Zrezke položimo enega zraven drugega, da jih pripravimo za polnjenje. ZaÄinimo jih s poljubnimi zaÄimbami.
2. Papriko narežemo na tanke "paliÄice" v velikosti širine zrezka in jih damo na zaÄetek vsakega zrezka. Komur manjka meso, naj nareže še nekaj "paliÄic" šunke in jih doda k papriki.
3. Zrezke trdno zvijemo v rolade in jih fiksiramo z zobotrebcem.
doris68kochbuch...
4. V ponvi raztopimo maslo in na njem popeÄemo roladice. Ko so rahlo rjave, dodamo na zelo drobno narezano polovico Äebule in še prepražimo. Malo pomokamo z ostro moko.
5. Meso prelijemo s sladko smetano in malo vode. Dodamo muškatni orešÄek, zaÄimbnice po želji, npr. manjši lovorjev list, malo karija ... Pokrijemo in dušimo kratek Äas.
6. V skodelici zmešamo žlico koncentrata za gobovo omako z vodo in z moko, da bomo omako zgostili.
7. Roladice vzamemo iz ponve, omako pa zgostimo in oplemenitimo z mešanico moke in gobove omake. To prelijemo Äez zrezke in serviramo.