Jogurtovo pecivo je zelo preprosto narediti, se vedno posreÄi, na njegov raÄun lahko porabimo sezonsko sadje in je slastnega okusa. Tokrat smo nekatere sestavine nekoliko spremenili, nekatere tudi dodali in uspelo je zares okusno pecivo. Za merico vseh sestavin, zmeraj uporabimo jogurtov lonÄek. Poskusite tudi vi, všeÄ vam bo.
1. Zmešamo rjavi sladkor, vanilin sladkor in jajÄki. Dodamo jogurt in zmešamo. Vklopimo peÄico na 200 stopinj, da se ogreje.
2. V situ zmešamo moko, pecilni prašek in prašek vanilijevega pudinga. Presejano skozi sito dodamo masi. Primešamo še pol lonÄka olja.
3. ZmeÄkamo dve zreli banani in ju dodamo zmesi. Dodamo še preostalo sadje, posipamo s cimetom in premešamo.
4. PekaÄ namažemo z margarino in posipamo z moko. Vanj damo zmes in jo zgladimo. PeÄemo v peÄici pri 175 stopinjah. Z zobotrebcem preizkusimo ali je pecivo peÄeno. shutterstock.com