Namesto navadnih špagetov, si lahko za spremembo omislimo riževe špagete. Pripravimo še zelenjavno omako s prekajeno šunko, dodamo solato in kosilo je v 15 minutah gotovo.
Potrebujemo:
- riževe špagete
- kos prekajene šunke
- polovico paprike
- dva paradižnika
- nekaj belušev
- polovico majhne konzerve koruze
- mlado čebulo
- začimbe po želji
Priprava:
1. V lonec damo vodo, ki jo solimo za kuhanje riževih rezancev.
2. Na olivnem olju prepražimo mlado narezano čebulo. Rezino šunke narežemo na koščke in jih dodamo čebuli ter pražimo.
3. Na kočke narežemo še papriko in paradižnika.
4. Špargje ostrgamo in jih narežemo na majhne koščke. Vso zelenjavo dodamo v ponev.
5. Polovico koruze iz konzerve stresemo na sito in speremo ter dodamo v ponev. Začinimo po želji in nekaj časa dušimo.
6. Skuhamo riževe rezance, jih odcedimo in rahlo speremo pod hladno vodo. Prelijemo jih z omako in postrežemo s parmezanom ter ponudimo solato po želji.