KOSI PEČENIH PIŠČANČJIH PRSI S KOROMAČEM IN RIŽOTO
27.06.2010
Tokratni recept rahlo koketira s kitajskim načinom priprave hrane. Na tanke kose narezane piščančje prsi na krožniku delujejo prav simpatično. Še posebej so okusne, ker smo jih začinili s curijem, sojino omako in premazali z medom. Prsi in komarček smo popekli na sezamovem olju, ki ima nekoliko drugačen okus.
1. Na olju prepražimo na drobno narezano mlado čebulo. Dodamo riž, ki ga prav tako prepražimo. Prelijemo z vodo dvakratne količine riža in dodamo grah. Solimo. Pokrijemo in kuhljamo.
2. Piščančji file prerežemo na polovici, da dobimo dva kosa. Potresemo s currijem , ki ga namažemo po celem kosu. Nato pokapamo sojino omako in jo prav tako premažemo po obeh straneh prsi. Na koncu dodamo še med in ga premažemo po obeh straneh.
Na fotografiji je začimbnica curry.
3. V ponvi segrejemo sezamovo olje in pečemo prsi na obeh straneh.
4. Komarček po dolgem prerežemo na več rezin, ki jih popečemo na sezamovem olju.
5. Zraven lahko ponudimo solato iz rdečega zelja, ki ga na drobno naribamo. Začinimo ga s sojo in sezamovim oljem ter kisom. Popramo, solimo in premešamo.
6. Piščančje prsi narežemo na tanke kose. Na krožnik damo še pečen koromač in rižoto. Na mizo postavimo tudi solato iz rdečega zelja. Kosilo je gotovo. Dober tek.