Na takšen "dunajski" naÄin pripravljene sardelice obožujejo tudi tisti otroci, ki sicer ne marajo rib. Zanimivo je, da so panirane sardelice okusne tudi hladne. NajveÄ Äasa pri pripravi potrošimo za ÄišÄenje sardelic. Temu se lahko izognemo tako, da kupimo že oÄišÄene sardelice, ki pa so precej dražje od neoÄišÄenih.
Sardelice oÄistimo tako, da jim najprej odstranimo glavo, nato jih odpremo in pri repu privzdignemo hrbteniÄno kost ter jo povleÄemo proti glavi. Odstranimo tudi drobovino, nato pa sardelico operemo.
K peÄenim sardelicam se imenitno podata tatarska omaka in krompirjeva solata. Dober tek. To je zares kosilo na hitro.
Bojanin recept
Potrebujemo:
- sardelice
- moko, jajÄek in drobtine za paniranje
- sol
- olje
- po želji limono, tatarsko omako in krompir za solato
Priprava:
1. Äe bomo k sardelicam ponudili krompirjevo solato, damo kuhati krompir. Sardelice oÄistimo, kot je bilo napisano v uvodu. "Zrezke" posolimo.
2. Pripravimo moko, prežvrkljamo jajÄek z žlico mleka in pripravimodrobtine. Paniramo sardelice.
3. V ponvi segrejemo olje in sardelice zelo na hitro popeÄemo z obeh strani. Krompir olupimo in narežemo na kose. Dodamo narezano Äebulo, malo gorÄice, buÄno olje, kis in sol ter zmešamo v krompirjevo solato.