Tokratno kosilo na hitro je morsko naravnano: na žaru smo pripravili lignje, čebulo, papriko in bučke. Jed je hitro pripravljena in je za vroče dni prav lahka hrana.
1. Če nismo kupili očiščenih lignjev, jih najprej očistimo. Nadalje imamo dve možnosti: narežemo jih na trakove ali pustiimo cele.
2. Na večje kose narežemo čebulo in papriko, bučke pa na kolobarje.
3. Na žar ploščo damo nekoliko olivnega olja, popečemo lignje in dodamo zelenjavo. Dodamo začimbnice po želji, npr. mediteranske. Med "mešanjem" vse na hitro popečemo in postavimo na mizo. Pazimo, da lignjev ne popečemo ne premalo in ne preveč, da niso trdi.
4. Za prilogo lahko pripravimo grško solato s feta sirom in posuto z origanom (paradižnik, paprika, kumarice, čebula, olive - solimo in prelijemo z olivnim oljem in premešamo, dodamo na kocke narezan feta sir in posipamo s posušenim origanom).