Pri kosilu, ki ga moramo hitro pripraviti, nam pride instant kus kus lahko zelo prav. Zavremo osoljeno vodo, odstavimo, vmešamo kus kus, pokrijemo in pustimo tri minute stati. To je vse. Kus kus je najmanjša testenina za katero je znaÄilno, da ima nizki glikemiÄni indeks in je zato zaželena tudi v dietah. Kus kus pripravljamo z mesom, najrazliÄnejšimi zelenjavnimi omakami, z ribami, kot solato ali sladico. Naš recept za kosilo na hitro je kus kus z omako, pripravljeno iz mesa in zelenjave.
Potrebujemo:
- kus kus
- malo olivnega olja
- meso (teletina ali kuretina ali puranje meso ...)
- Äebula
- paradižnik
- paprika
- buÄka
- dolga vinja
- ÄiÄerika
- zaÄimbe: harisa, žafranika, sol, zelena
Priprava:
1. Kus kus pripravimo po navodilu, kot je opisano zgoraj. Äe imamo hariso, znaÄilno zaÄimbo za kus kus, jo dodamo h kus kusu.
2. Meso razrežemo na majhne kocke, popražimo na olivnem olju in dodamo nasekljano Äebulo. Zrežemo vso zelenjavo, ki jo imamo na razpolago: paradižnik, papriko, buÄke, dolgo vinjo, dodamo vejico listov zelene in še ÄiÄeriko. Omako kuhamo, dokler se meso in zelenjava ne zmehÄata.
3. Kus kus damo v skledo ali na veÄji krožnik, v sredino pa omako. Postrežemo okusno jed.