Novost medsemeni na tržiščuje toskanski ohrov, ki mu v Toskani rečejo tudi črno zelje in velja za njihovo specialiteto. Iz toskanskega ohrovta se da pripraviti veliko jedi, ki so zaradi njegovega specifičnega okusa še posebej okusne. Pri kosilih na hitro, vam ponujamo enolončnico iz toskanskega ohrovta, dodajamo pa še recept za opečene kruhke s toskanskim ohrovtom, ki jih lahko ponudite za predjed. Ti bodo še posebej zanimiva predjed, ko boste z njimi postregli goste.
Za enolončnico potrebujemo:
- nekaj listov toskanskega ohrovta (varianta je navadni ohrovt)
- 2 zrela paradižnika
- polovico čebule
- 2 stroka česna
- 4 krompirje
- 3 korenčke
- vejico zelene
- malo moke za zgostitev
- kranjsko klobaso
Priprava:
1. Ohrovt narežemo na manjše kose. Enako naredimo z vso ostalo zelenjavo. Kranjsko klobaso prebodemo na nekaj mestih.
2. Na olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo paradižnik in prepražimo. Dodamo še vso ostalo zelenjavo in zalijemo z vodo. Kuhamo približno 20 minut. Deset minut pred koncem, dodamo še kranjsko klobaso. Na koncu naredimo podmet in omako nekoliko zgostimo.
Priprava kruhkov s toskanskim ohrovtom
Potrebujemo:
- nekaj listov toskanskega ohrovta
- bel kruh (francoz)
- kislo smetano
- nariban sir
- jajček
Priprava:
1. Toskanski ohrovt narežemo in skuhamo v osoljeni vodi. Ko je skuhan ga odcedimo in ohladimo.
2. Kruh narežemo na rezine in nanje namažemo kislo smetano. Dodamo toskanski ohrovt, ki ga potresemo z naribanim sirom.
3. Prežvrkljamo jajček in ga polijemo po vsakem kruhku.
4. Pekač obložimo s papirjem za peko, nanje položimo kruhke in jih v pečici zapečemo za 8 minut.