Kosilo na hitro, pri katerem pripravimo gobe (sveže ali zmrznjene) z jajčki, nam zares ne vzame veliko časa. Vedeti moramo, da so gobe težko prebavljiva hrana, zato jih narežemo čim bolj na drobno. Velja, da uporabimo vedno le tisti gobo, za katero smo popolnoma prepričani, da je užitna.
1. Če nabiramo gobe sami, jih skrbno očistimo že med nabiranjem v gozdu. To nam doma prihrani precej časa. Gobe narežemo na majhne kose. Uporabili smo jurčke, dedca, turka, maslenko in kostanjevko.
2. Sesekljamo čebulo in jo prepražimo na olju. Dodamo gobe in narezan paradižnik ter pražimo. Sesekljamo še strok česna in dodamo skupaj s timijanovo vejico.
3. Prežvrkljamo jajca z žlico mleka ali piva. Ko so gobe dovolj prepražene, dodamo prežvrkljana jajca in premešamo. Posujemo s sesekljanim paradižnikom in ponovno premešamo, dokler jajčka ne zakrknejo.