Za to kosilo na hitro boste potrebovali okoli 35 minut. V tem Äasu boste na mizo postavili okusno jed s prilogo in solato, ki jo lahko pripravite tudi, kadar boste gostili za mizo gurmansko zahtevne goste. H gratiniranim pišÄanÄjim prsim lahko ponudite mlad krompirÄek (npr. z nasekljanim drobnjakom), riž z grahom ali pisane testenine. Zraven pa še zelena solata z nekaj listki rukole za popolnejši okus.
Potrebujemo:
- pišÄanÄje prsi (file),
- šunko
- sir
- vejico sveže zelene
- jajÄek
- kislo smetano
- olivno olje
- po želji: Äesen in mini paradižnik
Priprava:
1. V ovalen pekaÄ damo olivno olje in nanj pišÄanÄje prsi, ki jih razpolovimo po debelini, da jih stanjšamo in so prej peÄene. Prsi obrnemo, da so naoljene na obeh straneh.
2. Dodamo Äešnjev paradižnik in Äesen, ki ga ne olupimo. ÄŒez vse potresemo nasekljano zeleno.
3. Šunko narežemo na trakove in posipamo Äez meso. Sir naribamo (hitreje je, Äe kupimo nariban sir, lahko pa meso prekrijemo tudi s sirovimi listiÄi) in ga potresemo (kot je vidno na fotografiji levo). Prežvrkljamo še jajÄek in kislo smetano ter prelijemo. Gotovo. S pekaÄem v peÄico in peÄemo 25 minut pri 175 stopinjah celzija.
4. Medtem pripravimo prilogo: mlad krompirÄek ali riž z grahom ali zelenjavo ali testenine (lahko tudi z zmrznjeno zelenjavo). Mi smo pripravili mlad krompirÄek, ki smo ga dali v skledo, nanj malo masla, potresli z drobnjakom in vse premešali. Pripravimo še solato. Nalijemo si kozarÄek žlahtne kapljice in med klepetanjem z družino, poÄakamo, da so pišÄanÄje prsi peÄene.