To je imeniten, preprost in zelo priročen recept, če je potrebno nekaj okusnega in slastnega postaviti na mizo v kratkem času ali pa če gostite večjo družbo. Ta kulinarična dobrota predstavi kuretino na nekoliko drugačen način, kot smo je vajeni pripravljati in okušati. Edino na kar moramo biti pozorni pri receptu je, da piščančje fileje mariniramo čez noč.
Med kulinarične dobrote zagotovo sodi tudi muškatna hobotnica, ki je hitro pripravljena. V kombinaciji s krompirjem, zelenjavo in zelišči, zapečena v pečici, je izjemno slastna jed.
Iztokov recept za naše kulinarične dobrote
Potrebujemo:
- muškatno hobotnico (v kolikor bomo kupili dve ali več hobotnic, naj bodo enako velike, da ne bo čas priprave hobotnic različen)
- olivno olje
- mlad krompir
- češnjev paradižnik
- ena zelena in ena rdeča paprika
- čebula
- strok česna
- sol, timijan, rožmarin (začimbnice po okusu)
Foto: flickr.com
Že v zgodnji pomladi nas razveseli prva užitna "divja" rastlina, imenovana čemaž ali divji česen. O čemažu smo že pisali, kar si lahko preberete na tej povezavi. Zdravilna rastlina, posebnega okusa, se lahko uporabi na različne načine in zagotovo velja za posebnost v kulinariki. Šparglji so prva zelenjava, ki nas razveseli na vrtu. Če jih še ni ali jih nimamo, uporabimo v slanico vložene šparglje. Zelo hitro bomo pripravili okusne testenine, začinjene s čemažem.
Po velikonočnih praznikih ostane kar nekaj jac, ki jih je potrebno čimprej porabiti, ob šunki pa smo se jih tako že prenajedli. Kaj narediti z jajci? Svetujemo okusno jed, kjer pripravimo le gorčično omako, dodamo prilogo in solato. Kosilo je na mizi, jajca pa "spravljena v promet."
Potrebujemo:
- 8 trdo kuhanih jajc
- 40 g masla
- 40 g moke
- 0,25 l juhe iz jušne kocke
- 1/8 l mleka ali smetane za kuhanje
- 2 čajni žlički gorčice
- sol, sladkor, limonin sok
- 2 žlički estragonovih listov
Foto: landschpaket.de
Imenitno hobotnico je primerno pripraviti en dan prej ali vsaj zvečer. Ko pridemo iz službe, je hladno kosilo že pripravljeno.K hobotnici lahko ponudite bel popečen toast in kozarček rdečega vina. Hobotnica v solati s tremi vrstami paprike je že sama po sebi paša za oči, kaj šele za okus, zato si kaže recept zapomniti tudi za takrat, ko bomo imeli goste.
Je vprašanje, ki si ga skoraj dnevno postavljamo in si želimo, da bi ob poznem prihodu domov bilo kosilo čim prej na mizi. Vsak teden vam bomo ponudili idejo za hitro pripravljeno kosilo. Pri različnih trgovcih bomo poiskali hrano, ki nam bo olajšala pripravo okusnega kosila. Brez zamere, če vselej ne bomo sledili načelom zdrave prehrane!
TOKRAT PRIPOROČAMO: ŠPAGETI S SLANINO IN TOPLJENIM SIROM
To je imeniten recept za vse, ki obožujete špagete. Za pripravo potrebujete:
- špagete
- kos slanine Za nadaljevanje, kliknite na naslov recepta.
Recept Kaje iz Maribora Slastna jed je idealna za ljubitelje mesa, testenin, zelenjave in sira za žar. Jed je hitro pripravljena, obenem pa odlična ideja, če pridejo gostje na večerjo. Sestavine veljajo za 3 do 4 osebe.
Potrebujemo:
- široki rezanci (v nekaterih trgovinah znani kot "bolonjske testenine")
- zamrznjena špinača (1 paketek)
- 1 piščančji file (prsi)
- 1 paketek olimskega sira za žar, olivno olje, sol, začimbe po okusu
Za prikaz celotnega recepta, kliknite na naslov recepta.
Je vprašanje, ki si ga skoraj dnevno postavljamo in si želimo, da bi ob poznem prihod domov bilo kosilo čim prej na mizi. Vsak teden vam bomo ponudili idejo za hitro pripravljeno kosilo. Pri različnih trgovcih bomo poiskali hrano, ki nam bo olajšala pripravo okusnega kosila. Brez zamere, če vselej ne bomo sledili načelom zdrave prehrane!
TOKRAT PRIPOROČAMO: PIŠČANČJI FILE V SMETANOVI OMAKI S TESTENINAMI (za celoten recept, kliknite na naslov jedi)
Je vprašanje, ki si ga skoraj dnevno postavljamo in si želimo, da bi ob poznem prihod domov bilo kosilo čim prej na mizi. Vsak teden vam bomo ponudili idejo za hitro pripravljeno kosilo. Pri različnih trgovcih bomo poiskali hrano, ki nam bo olajšala pripravo okusnega kosila. Brez zamere, če vselej ne bomo sledili načelom zdrave prehrane!
Tokrat priporočamo: SKUTINI CMOKI S SADJEM (kliknite na naslov članka)