Tokrat bomo za kosilo na hitro uporabili Tempura mix, mešanico za testo, s katerim v azijski kuhinji cvrejo meso, zelenjavo, ribe in sadje. Pripravili bomo ocvrte koščke puranjega mesa in ocvrte bučke. Kot prilogo si bomo privoščili riž s šiitakami, ki so zdravilne gobe in dodali še sladek grah. Za poobedek sledijo še ocvrte banane injabolka s čokoladnim prelivom.
Tokrat bo kosilo na hitro zares urno pripravljeno, če nam je od polnjenih paprik ostala zmes iz mesa in riža za polnjenje. Sicer bo priprava trajala nekoliko dlje, saj moramo pripraviti še zmes za polnjenje bučk. Če nas preostala zmes čaka v hladilniku, je to hitro kosilo dobra ideja in s pripravo obeda bomo prav kmalu gotovi.
Potrebujemo:
- zmes za polnjenje bučk
- sveže bučke
- olje
- malo čebule
- smetano za kuhanje
- moka za podmet
- 3 žlice kisle smetane
- 1 jajček
- parmezan
- začimbe (muškat, mleto kumino, sol, poper po želji)
V primeru, da vam ostane polenta, ki je niste porabili kot prilogo h kakšni drugi jedi, jo lahko pripravite z zelenjavo kot samostojno jed. To hitro kosilo imamo pripravljeno v manj kot 15 minutah. Z receptom bodo zadovoljni le tisti, ki jim ni mar ali je pri kosilu tudi kakšen košček mesa. To kosilo na hitro je namreč vegetarijanske narave.
Potrebujemo:
- polento
- mlado čebulo
- papriko
- paradižnik ali pelate iz konzerve
- šopek rukole
V našem prispevku (tukaj) si lahko preberete več o zdravih lastnostih olja in oreščkov makadamija. Za kosilo na hitro smo pripravili jed iz testenin, graha, češnjevega paradižnika, rukole, pripravljene na olju makadamije in še z dodatkom oreščkov makadamija. Jed je primerna kot samostojno kosilo ali pa so testenine priloga k mesu. Izberite sami.
Kako pripravimo testenine z dodatki zanimivih oreščkov in olja makadamije kot hitro kosilo?
To hitro kosilo nekoliko spominja na kitajski način priprave hrane, le da smo uporabili olje iztisnjeno iz makadamije, kraljice oreščkov. Olje ima prijeten okus po oreščkih in je po ugotovitvah številnih raziskav zelo zdravo. Ta recept ima še eno prednost: če vam ostanejo palačinke, jih lahko domiselno uporabite pri tej jedi.
Kako pripravimo koščke purana z zelenjavo in palačinkinimi rezanci na olju makadamije kot kosilo na hitro?
To jed lahko jemo kot mesno, pripravljeno s koščki piščančjih prsi ali pa kot vegetarijansko, če cvetačo kombiniramo le z ostalo zelenjavo in začimbnicami. Cvetača se hitro zmehča, ker jo narežemo na majhne cvetove, zato je ta jed primerna za hitro kosilo.
Potrebujemo:
- glavo cvetače
- kurja prsa (file)
- zrele paradižnike
- peteršilj
- mlado čebulo
- kumino v zrnju, sol, poper
- 2 jajčki, malo mleka
Kotleti iz jagnjetine so pripravljeni v kombinaciji drobtin in mletih madeljnov, kar jim daje svojevrsten hrustljav okus. Predhodno jih dobro začinimo, kot prilogo pa ponudimo široke valjane rezance z baziliko in solato iz rdečega zelja. Odlična jed za hitro kosilo.
Potrebujemo
- jagnječje kotlete
- moko, jajce in mleko
- drobtine in mlete mandeljne
- začimbe (poper, sol, kumino, rdečo papriko)
- široke rezance z baziliko
Kapelini št. 1 so varianta zelo tankih špagetov, ki jih kuhamo zgolj 3 minute. Medtem ko voda zavre, pripravimo omako in še solato.
Hitro kosilo je gotovo. Gobe šitake in grah smetanovo omako še popestrijo, tudi malo muškatnega oreščka jo naredi bolj okusno.
Kako pripravimo kapeline in smetanovo omako kot kosilo na hitro?
Sir mozzarello lahko tudi paniramo in s prilogo je to lahko prijetno kosilo na hitro. Pri paniranju mozzarelle velja enako kot pri vseh sirih, da ga dvakrat povaljamo v jajčku in v drobtinah. Panirane mozzarelline kroglice so lahko tudi zanimiva predjed.
Kako pripravimo panirane kroglice mozzarelle kot hitro kosilo?
V času, ko na vrtu zrase prvi čemaž ali pa ga lahko kupimo na živilskih tržnicah, je primerno to darilo narave upoštevati tudi v naši domači kulinariki. Za hitro kosilo smo izbrali pirine široke rezance, ki smo jih kombinirali s posušenimi paradižniki v olivnem olju in nasekljanim čemažem. Za pestrejši okus smo dodali še grah.
Več o čemažu si lahko preberete v našem članku na tej povezavi.
Kaj potrebujemo in kako pripravimo to kosilo na hitro?
Zakaj bi morali pri paniranju uporabiti vedno enake sestavine? Pri paniranju puranjih zrezkov smo ohranili klasične sestavine kot moko, prežvrkljano jajce, le drobtine smo zamenjali s kokosovo moko in ji dodali kari. Ko cvremo paniramo puranje zrezke v kuhinji prav omamno diši po kokosu. Hitro pipravljeni zrezki, na malo drugačen način, so primerni za kosilo na hitro.
Kako pripraviti slastne puranje zrezke s kokosovo moko kot hitro kosilo?
Nikar ob besedi mango ne zamahnite z roko, da je to preveč eksotično kosilo. Ker ni. Če imate radi osvežujoče okuse in nekaj drugačnega, potem je to pravi recept. Mango velja za enega najslastnejših sadežev in občasno se ga da dobiti v naših trgovinah tudi po zelo ugodnih cenah. Presenetljivo je, kako se okusa svinjske ribice in manga ujemata. Za prilogo smo pripravili riž. To kosilo na hitro bo presenečenje tudi kadar povabimo ljudi v goste.
Kako kot hitro kosilo pripravimo omako iz slastnega manga in popečene svinjske ribice?