Hrenovke so vsestransko kulinarično uporabne in pripravimo jih lahko zelo hitro. Odločili smo se, da jih bomo za hitro kosilo kar spanirali. Uporabili smo drobtine, lahko pa bi se poigrali in namesto drobtin uporabili mlete lešnike ali mandeljne. Ideja za prihodnje kosilo. Ko bodo prišli na obisk tudi otroci, bomo hrenovke nataknili na palčke za ražnjiče in jih tako naredili za otroke še bolj privlačne.
Kako pripravimo panirane hrenovke kot kosilo na hitro?
Postrv kuhana na plošči ali plinu, v loncu z vodo, je skuhana v 20-ih minutah, zato je primerna za hitro kosilo. Najbolje je imeti lonec z rešetko za kuhanje na pari. Če ga nimamo, si pomagamo z dovolj velikim loncem, v katerega damo dve porcelanasti narobe obrnjeni skodeli, nanju pa krožnik s postrvmi. Predhodno lonec napolnimo z vodo tako, da sega skoraj do vrha skodel. Ne krožniku in ne skodelam se ne bo zgodilo nič hudega.
Kako pripravimo okusno na pari kuhano postrv kot kosilo na hitro?
Odličen recept za hitro kosilo za ljubitelje špagetov in mesa. Za "bolj dramatičen" okus dodamo še liste sveže rukole. Več o rukoli si lahko preberete v našem zapisu.
Potrebujemo:
- 30 dag mletega mesa
- oljčno olje
- malo čebule in česna
- konzervo pelatov v kosih
- pol sveže paprike
- liste sveže rukole
- sol
- grah
- nariban parmezan ali sir
Kako pripravimo slastne špagete z mesno omako in rukolo kot kosilo na hitro?
Omlete so zelo pripravna kosila,ker so spečene hitro, lahko jih naredimo na tisoč in en način in so okusna jed. Našo omleto smo naredili na klasičen francoski način.Okus smo popestrili z muškatnim oreščkom, špinačo, sirom in na drobno narezanim kuhanim pršutom. Če nimate doma špinače, je tudi pesto lahko pripravna rešitev. Pršut da omleti značilen in močan okus. če želite blažji okus, je primerneje uporabiti šunko.
Kako pripravimo klasično francosko omleto kot hitro kosilo?
Piščančja nabodala lahko pripravimo kot hitro kosilo, bodo pa dobra ideja tudi za kakšno zabavo, še posebej otroško. Če imamo v omari še konzervo ananasovega kompota, lahko nabodala kombiniramo še s koščki ananasa.
Priloga k nabodalom je lahko marsikaj.
Kako pripraviti piščančja nabodala za kosilo na hitro?
Ob pravilni pripravi roastbeefa v ponvi, bo ta kos govejega mesa sočen, mehak in pripravljen zelo hitro. V posebnem zapisu navajamo, na kaj moramo biti pozorni, ko pripravljamo roastbeef, saj navsezadnje to ni najbolj poceni kos mesa.
Roastbeef smo pripravili z mehiško zelenjavo in ji na koncu dodali še prežvrkljan jajček. Če se prehranjujete po ločevalni dieti je to okusno pripravljen beljakovinski obrok kot hitro kosilo.
Kaj potrebujemo in kako pripravimo roastbeef z mehiško zelenjavo kot kosilo na hitro?
O tem, kako pripraviti okusno paello smo že pisali in to si lahko preberete tukaj. Paell je veliko vrst, najbolj znana pa je tista z morskimi sadeži. Ker je riž hitro skuhan, enako pa velja tudi za morske sadeže, je to hitro kosilo.
Kaj potrebujemo za to kosilo na hitro?
Sestavine:
- 1 jušna kocka
- malo žafrana
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 1 paprika
- skodelica riža
- paprika v prahu
- pol konzerve na drobno narezanih pelatov
- malo zmrznjenega graha
- pol kozarčka vina
- morski sadeži (zmrznjeni, še bolje sveži)
Solato vitlof lahko okusno zapečemo s krompirjem, šunko in svežim sirom v pečici. Če prisegate na ločevanje ogljikohidratnih jedi od beljakovinskih, je to odličen recept za ločevalno dieto. Vitlof je nekoliko grenkega okusa, na kar se je potrebno privaditi. V pečici je jed hitro zapečena, zato je primerna za kosilo na hitro.
Kako pripravimo vitlof s krompirjem kot hitro kosilo?
Pri pripravi testenin z okusno omako, skuhane iz smetane za kuhanje in gorgonzole, lahko pri uporabi drugih dodatkov daste prosto pot svoji domišljiji. Pri tem kosilu na hitro smo uporabili olive, papriko in v slanici vložene šampinjone. Možnosti pa je še veliko. Testenine so hitro skuhane, omaka je prav tako pripravljena zelo hitro. Torej, odličen recept za hitro kosilo.
Potrebujemo:
- olivno olje
- čebulo in česen
- kos gorgonzole
- smetano za kuhanje
- olive
- šampinjone v konzervi
- malo paprike
O čajoti, zanimivi bodičasti buči (v naših trgovinah se dobi tudi nebodeča različica čajote) smo pisali v posebnem sestavku (preberete lahko tukaj). Čajoto lahko jemo surovo, kuhano ali pečeno. Tokrat jo bomo pri pripravi kosila na hitro panirali in zraven pripravili sladki krompir. Če nimate sladkega, bo tudi običajen krompir odlična izbira. Okus pri paniranju bomo popestrili še z uporabo parmezana.
Azijska kuhinja je zelo primerna za pripravo hitrih kosil, kar velja tudi za to jed. Nekoliko časa porabimo le za pripravo zelenjave. Jed pripravimo v voku, v katerem vse sestavine prepražimo zelo na hitro. Kaj bomo dali v vok, lahko prilagajamo dobrotam, ki jih imamo v hladilniku.
O dobrih lastnostih skoraj že pozabljene sveže repe, smo že pisali. Več lahko preberete tukaj. Pod hitro kosilo smo dodali tudi recept za enolončnico iz sveže repe. Torej, ko vas bo pot prihodnjič zanesla na tržnico, kupite še nekaj korenov sveže repe in zdrave repine vršičke.
To kosilo na hitro nas kulinarično popelje v polpretekle čase, ko so naši predniki redno uživali jedi iz sveže repe. Ob receptu za enolončnico, dodajamo še recept za solato iz repinih vršičkov.
Za enolončnico potrebujemo - svežo repo
- čebulo in česen
- krompir
- lovorjev list, kari
- prekajeno meso
- peteršilj.