Ocvrt (paniran sir) vsi poznamo kot nasitno in kaloriÄno jed, ki jo lahko pripravimo kot kosilo na hitro. Nasvet pri paniranju sira je ta, da ga damo dvakrat v jajÄek in drobtine in s tem prepreÄimo, da se nam sir na vroÄem olju "razleze". Kot prilogo lahko ponudimo le solato, marsikomu pa bo všeÄ tudi pomfri krompir ali na hitro prepražena zelenjava.
Potrebujemo:
- sir, debeline 1 cm, ki je primeren za cvrtje
- moko, jajÄek in malo mleka, drobtine
- olje
Priprava:
1. Za paniranje pripravimo moko, jajÄek prežvrkljamo z malo mleka in drobtine. Paniramo v vrstnem redu: moka, jajÄek, drobtine, ponovno jajÄek in drobtine.
2. Medtem v ponvi segrejemo olje in na hitro ocvremo sir na obeh straneh.
3. Postrežemo s solato ali kakšno prilogo.
Kakor vidite na fotografiji, sladokusci dajo med dva tanka kosa sira še kos šunke in ga ocvrejo.