Kosilo na hitro je tokrat namenjeno preprostemu receptu, v katerem igra glavno vlogo buÄa, imenovana White Bush, krožnikaste oblike z valovitim robom. Poseben okus omleti pa doda drobnjak. Äe ga nimate pri roki, bo tudi peteršilj dobra izbira. Hitro pripravljeno kosilo priÄara na krožnik "pogaÄo", ki jo narežemo na simpatiÄne trikotnike.
Potrebujemo:
- buÄko
- 2 jajÄki
- malo mleka
- malo Äebule, pol stroka Äesna
- majhno papriko
- paradižnik
- 7 žlic ostre moke
Priprava:
1. BuÄko olupimo in naribamo. Zelenjavo drobno narežemo in dodamo k buÄki. Premešamo.
2. JajÄka ubijemo v skledo, dodamo malo mleka in soli ter prežvrkljamo. Vlijemo Äez buÄke in zelenjavo.
3. Dodamo moko in premešamo. Naribamo še sir in ga dodamo k zmesi. Na koncu pridenemo še na drobno narezan drobnjak.
4. V ponvi segrejemo olje, nanj vlijemo zmes in jo razgrnemo. PopeÄemo do rjavega na obeh straneh in serviramo s solato.
Nasvet, kako najlažje obrniti omleto
Ko je omleta popeÄena na spodnji strani, ponev prekrijte s krožnikom, ki je malo veÄji kot ponev. Omleto obrnite na krožnik in jo dajte z nepopeÄene strani ponovno v ponev.