Se vam je že zgodilo, da se je obisk napovedal na vrat na nos. Kaj dati na mizo, Äe je nedelja popoldan, hladilnik pa skoraj prazen. Äe se ob pudingu in mleku, kar ponavadi najdemo v shrambi, staknejo še masleni keksi in smetana, smo na dobri poti. Pudingovo pecivo s keksi se ne peÄe, le kuha in že zato je enostavno za pripravo. Ne na koncu, je tudi zelo slastno.
Potrebujemo:
- 1,5 l mleka
- 2 vanili in 2 Äokoladna pudinga
- (rjavi) sladkor
- malo ruma, po želji
- masleni keksi
- sladka smetana, koliÄina je odvisna od velikosti modela in debeline plasti, ki jo želite
- 1 vanilin sladkor
- kakav v prahu
Priprava:
1. Izberemo pekaÄ Å¾elene velikosti in dno obložimo z maslenimi keksi. V skodelici zmešamo 1dcl mleka in malo ruma. Kekse prelijemo s to mešanico, da se zmehÄajo.
2. Po navodilih na vreÄki skuhamo puding, le da damo malo manj mleka, kot je zapisano. Puding mora biti malo trdnejši. Kekse prelijemo najprej z enim okusom pudinga in damo hladiti. Nato skuhamo drugi okus pudinga in ga prelijemo Äez ohlajen puding v pekaÄu. Na še toplo plast pudinga položimo maslene kekse, jih ponovno prelijemo z mešanico mleka in malo ruma in damo hladiti.
3. Stepemo smetano in dodamo vreÄko vanilin sladkorja. Smetano premažemo Äez kekse v pekaÄu in s sitom potresemo še kakav v prahu. Narežemo na kocke in ponudimo s kavo.
Na spletu smo našli še takšno varianto pudingovega peciva s keksi.
Foto: www.kochbar.de