Ne moremo se pohvaliti, da smo pristaši kupljene Vegete, Äeprav z njo na preprost naÄin izboljšamo okus marsikateri jedi. Pred Äasom nam je kot darilo v roke prišel kozarÄek doma narejene vegete. To je popolnoma druga pesem: vegeta iz naravnih sestavin, ki ji rok trajanja podaljšamo z ustrezno koliÄino soli. Z njo lahko popestrimo okus marsikateri jedi. VÄasih omaka za špagete ne izpade po priÄakovanjih. ŽliÄka doma narejene vegete reši zagato. Zelenjavna juha, zelenjavne omake, meso ... vse to in še veÄ lahko izboljšamo z vegeto.
Doma narejena darila?
KozarÄka liÄno dekorirane doma narejene vegete se bo kot darila razveselil tudi marsikateri predstavnik tistega dela Äloveške vrste, ki je manjkrat opazen za štedilnikom. Za prijateljice pa kar dodajte še liÄno izpisan recept.
Kako pripravimo doma narejeno vegeto?
Obenem ponujamo še nekaj zamisli za dekoriranje kozarcev z doma vloženimi dobrotami.
Foto: www.bricokid.com
Potrebujemo enako koliÄino:
- korenine peteršilja,
- korenÄka
- pora
- zelene paprike
- gomolja zelene
- bele Äebule
- listov peteršilja
- listov zelene
- po želji še druge zelenjave
Vse navedene sestavine zmeljemo v multipraktiku ali s paliÄnim mešalnikom. Zmešamo. Primešamo sol, ki jo odmerimo v poloviÄni koliÄini kot znaša koliÄina zelenjave.
Vegete ni potrebno hraniti v hladilniku. RaÄunamo lahko na leto dni roka uporabe.
Opozorilo
Pozorni moramo biti pri soljenju jedi. Vegeta vsebuje veliko soli, zato po potrebi jed dosolimo šele takrat, ko smo že dodali vegeto.
Nekaj zamisli s spleta za dekoriranje kozarcev
Napolnimo v kozarÄke in jih opremimo z liÄno izpisanimi etiketami. PokrovÄke prekrijmo z ustreznim blagom, ki ga s cik cak škarjami izrežemo nekoliko veÄje kot je obseg pokrova kozarca. Zavežemo še z lepim trakom in doma narejeno darilo je gotovo.
Zanimiva ideja je kozarÄke postaviti na odrezan del brezovega debla in vse zaviti v celofan papir.