Jetrc tako ne smemo dolgo pražiti, ker postanejo trda, sladki koromač je hitro mehak (pripravimo ga al dente), priprave na to jed pa tudi ni veliko. To je odličen recept za hitro kosilo pod pogojem, da imamo radi jetrca. Če je sladki koromač zelenjava, ki je ne maramo, lahko uporabimo šampinjone ali druge gobe. Še namig, da ne bodo jetrca trda: narežite jih na tanjše rezine, na hitro prepražite in solite ter poprajte čisto na koncu. To kosilo na hitro je zares potrebno takoj postaviti na mizo.
1. Jetrcem odstranimo kožico in jih narežemo na tanke rezine. Čebulo olupimo in jo narežemo na kolobarje. Sladki komarček ali koromač narežemo na kose.
2. V prvi ponvi na olivnem olju prepražimo čebulo in sladki komarček ter ju zalijemo z malo vina. Komarček prepražimo toliko, da je še čvrst. Odstavimo.
V drugi ponvi, prav tako na olivnem olju, prepražimo jetrca in jih začinimo s kumino in muškatnim oreščkom. Pražimo jih največ 5 minut. Primešamo prepraženo čebulo in komarček, solimo ter popramo. Jetrca s koromačem takoj serviramo.
3. Za prilogo lahko pripravimo pire krompir ali polento ali le postrežemo s kruhom.
Včasih je bil sladki koromač ali komarček ali koperc ali fenikel zelo priljubljena in cenjena zelenjava. Žal, je danes v naši kulinariki manj poznan in uporabljan. Če ga še niste poskusili, velja to zelenjavo zanimivega okusa, uvesti v prehrano. Uporabnost komarčka je vsestranska.
Ponujamo še en recept, ki vsebuje sladki komarček - povezava je tukaj.