Nikar ne zamahnite z roko ob tem receptu, ker cvetaÄe ne marate. V resnici je to zelo okusna predjed, ki jo pripravimo zelo enostavno. Preliv, ki ga pripravimo, ublaži izrazit cvetaÄin okus. Jed ponudimo dobro ohlajeno: lahko v skupni skledi ali pa vsakemu od gostov na posebnem krožniku.
1. CvetaÄo skuhamo v osoljeni vodi, tako, da je ravno prav mehka, vendar ne premehka. Skuhamo tudi trdo kuhana jaÄka.
2. Skuhano cvetaÄo odcedimo in ohladimo.
3. Pripravimo preliv: 2 dcl kisle smetane, 3 žlice majoneze, poper, sol, Äisto malo olja, limoninega soka, rdeÄe paprike in vse zmešamo. Olupimo trdo kuhana jajÄka. Rumenjaka zdrobimo z vilicami, beljaka pa na drobno sesekljamo in dodamo k prelivu. Sesekljamo še peteršilj in ga dodamo.
4. Dobro ohlajeno cvetaÄo prelijemo in okrasimo z vejico peteršilja, kot je vidno na prvi fotografiji. Kruh je ustrezna priloga.