SVINJSKA RIBICA V SMETANOVI OMAKI Z AJDOVIMI REZANCI
05.12.2010
Namesto svinjine lahko uporabimo katerokoli meso. Za prilogo tega kosila na hitro, smo izbrali ajdove rezance, ki jih lahko posipamo z mletimi orehi, lešniki ali mandeljni. Ta recept bo dobrodošel tudi, Äe želimo postreÄi goste s kakšno okusno jedjo z žlahtnim slovenskim pridihom. Ajdovi rezanci to zagotovo so. Kaj potrebujemo za to hitro kosilo?
1. Äebulo zrežemo zelo na drobno. V ponev damo malo masla, na katerem popeÄemo svinjsko ribico in Äebulo. Posipamo z ostro moko in prepražimo.
2. Meso zalijemo z 2 dcl sladke smetane in dodamo zaÄimbe: kumino, malo mlete paprike in muškatnega orešÄka. Solimo. Posodo pokrijemo in kuhamo na majhnem ognju.
3. V poseben lonec damo vodo za kuhanje ajdovih rezancev in jo solimo. Medtem, ko bo voda zavrela pripravimo solato po želji.
4. Ko voda zavre, dodamo ajdove rezance, ki se bodo kuhali pet minut. Nato jih odcedimo, damo v skledo in nanje nekaj kosmiÄev masla. Posipamo z orehi, lešniki ali mandlji. Mi smo izbrali slednje.
5. Medtem se je zmehÄala tudi svinjska ribica v smetanovi omaki. Äe je smetanova omaka preredka, jo zgostimo s podmetom iz ostre moke in vode.