Losos na zelišÄnem maslu je pripravljen ena, dva, tri. OdliÄna zamisel za hitro kosilo, pred Äasom pa smo ta recept predlagali tudi kot del prazniÄne veÄerje(kliknite tukaj). Priloga je lahko karkoli, mi smo izbrali široke rezance. Lahko je zgolj krompirjeva solata ali riž ali pri nas nepogrešljivi krompir. Kako pripravimo to kosilo na hitro?
1. V loncu pristavimo osoljeno vodo za široke rezance. Ko voda zavre, damo vanje rezance in skuhamo al dente.
2. V ponvi raztopimo zelišÄno maslo in ga malo posolimo. Ko se razpusti, damo nanj lososa in ga popeÄemo na obeh straneh. Äe je v bližini vejica rožmarina, jo lahko denete v ponev za popestritev lososovega okusa.
3. Testenine samo odcedimo in jih ne spiramo. Na krožnik položimo lososa, ki ga pokapamo z limoninim sokom in dodamo široke rezance.