Nikar ne zamahnite z roko, ko preberete v naslovu recepta - cvetaÄa. To je hitro pripravljeno kosilo, kjer okus cvetaÄe spominja na okus po gobah. Kdor je obenem še ljubitelj testenin, mu bo takšno kosilo na hitro zelo všeÄ. Tudi zelena doda jedi svojevrsten okus.
Potrebujemo:
- cvetaÄo
- jajÄka
- malo mleka
- testenine
- malo olivnega olja
- malo Äebule
- strok Äesna
- liste zelene
- sol, po želji poper
- po želji parmezan
Priprava:
1. CvetaÄo skuhamo v osoljeni vodi. Ko je kuhana, jo odcedimo in z vilicami ali kuhlo zdrobimo na manjše kose.
2. IstoÄasno pristavimo osoljeno vodo za kuhanje testenin.
3. V ponvi na olivnem olju prepražimo nasekljano Äebulo in Äesen. Dodamo še cvetaÄo in prepražimo.
4. Liste zelene drobno nasekljamo in dodamo k cvetaÄi.
5. V lonÄku z malo mleka prežvrkljamo jajÄka in jih umešamo k cvetaÄi.
6. Na koncu dodamo še testenine in vse skupaj temeljito premešamo. Postrežemo in po želji posipamo s parmezanom.