Kaj pripraviti na silvestrski večer, če nimamo obilja časa za pripravo razkošne večerje? Kljub temu pa želimo goste prijetno kulinarično razvajati.
Priporočamo naslednji jedilnik
predjed: kruhki z dimljenim lososom in tatarski biftek juha: gobova juha s smetano
glavna jed: rostbif in puranji zrezki v mehiški omaki s krompirjem, popečenim na zeliščnem maslu, solata sladica: čokoladna pudingova krema, drobno pecivo in potica
Nakupovalni seznam bo vseboval naslednje stvari:
- dimljen losos
- tatarski biftek
- maslo
- francoski kruh
- kisla smetana
- šampinjoni (če ni zmrznjenih gob v zmrzovalniku)
- zrezki rostbifa in puranji zrezki
- 1 rdeča in 1 zelena paprika
- pločevinka paradižnika v kosih
- zeliščno maslo
- solata
- 2 čokoladna pudinga
Predvidevamo, da se v omarah in hladilniku nahajajo jajca, čebula, česen, moka, krompir, kisle kumarice ali paprika ...
Predjed - kruhki z lososom, tatarski biftek
1. Jajca skuhajte trdo. Osolite vodo, če vam jajček poči, se beljak ne bo razlil v vodo. Jajca ohladite in narežite na rezine.
2. Kruhke namažite z maslom in obložite z lososom, jajčkom, kislimi kumaricami ali papriko in po želji dekorirajte.
3. Tatarski biftek dajte na krožnik, priložite maslo in popečene kruhke. Na krožniku dodajte še jajčka, ki jih niste porabili za lososove kruhke.
Če imate nekoliko več časa in si želite še malo azijskega pridiha, lahko pripravite še sushi. Tukaj preberite, kako.
www.bmwclub.ro
Gobova juha
1. Olupite krompir, narežite ga na štiri dele in dajte v lonec z osoljeno vodo. Dodajte še na drobno narezano čebulo. Zavrite. Ko je krompir kuhan, ga zmečkajte in dodajte gobe. Začinite še z lovorjem, kumino in timijanom.
2. Naredite podmet. Juho izboljšajte s kislo ali sladko smetano.
bigfatcook.com
Glavna jed - zrezki v mehiški omaki, krompir popečen na zeliščnem maslu, solata
1. Pristavite vodo s krompirjem in ga skuhajte do mehkega. Krompir odcedite in olupite ter razrežete na polovice.
2. Na olju popecite zrezke rostbifa in puranje zrezke. Ko so z obeh strani popečeni, jih vzemite iz ponve in dajte v skledo ter na toplo.
3. Prepražite na drobno narezano čebulo in strok česna. Dodajte na trakove narezano rdečo in zeleno papriko ter vse prepražite.
4. Dodajte pločevinko paradižnika in zrezke. Osolite, dodajte še malo kumine in žličko rdeče paprike. Pokrijte in dušite še kakšnih 15 minut.
5. V ponvi razpustite zeliščno maslo in dodajte krompir ter ga popecite.
6. Pripravite še solato.
Sladica - pudingova krema
1. Vzemite dve jajčki in ločite beljak od rumenjaka. Rumenjak dajte v posodico, dodajte sladkor in 2 čokoladna pudinga. Gladko primešajte z mlekom.
2. V loncu zavrite mleko in vkuhajte pudinge.
3. Stepite beljake.
4. Kuhan puding dajte v skledo in vmešajte beljake. Servirajte z goro drobnega peciva, ki je ostalo še od božiča in s potico. Stepete lahko še smetano in jo ponudite h kremi.
3000milestildinner.com
Če vam ta jedilnik ni všeč, je odlična rešitev, ki prihrani veliko časa in je obenem zelo družabna, priprava racleta. Več preberite tukaj.