Z dobro organizacijo dela je to kosilo na hitro lahko na mizi v 30 minutah. Večer prej narežemo puranje meso na koščke in ga mariniramo v kariju in olju. Namesto puranjega mesa lahko uporabimo katerokoli meso. Za to hitro kosilo, smo kot prilogo pripravili široke rezance.
Potrebujemo:
- puranje meso
- zeleno in rdečo papriko
- bučko
- čebulo in dva stroka česna v v koščkih
- konzervo pelatov
- kislo smetano
- dve jajčki
- parmezan
- široke rezance (ali karkoli drugega za prilogo)
Priprava:
1. Meso narežemo na koščke in ga po možnosti večer prej mariniramo v kariju in olju. V ponvi ga prepražimo na olivnem olju in nato predenemo v sredino pekača, v katerem bomo na koncu vse sestavine popekli v pečici.
2. Medtem ko pražimo meso, nasekljamo čebulo in česen. Na koščke narežemo papriki in bučke. V isti ponvi, v kateri smo prepražili meso, prepražimo čebulo in česen ter dodamo vse ostale sestavine, vključno s pelati iz konzerve. Dušimo 10 minut.
3. Iz kisle smetane in 2 jajčk pripravimo preliv. Vse sestavine prežvrkljamo.
4. Ko je zelenjava delno zmehčana, jo damo v pekač levo in desno od mesa. Vse prelijemo s kislo smetano in jajčkom ter potresemo s parmezanom. V pečici zapečemo v času 10 -ih minut.
5. Ko se jed peče v pečici, skuhamo še rezance in pripravimo solato.