Azijska kuhinja je zelo primerna za pripravo hitrih kosil, kar velja tudi za to jed. Nekoliko časa porabimo le za pripravo zelenjave. Jed pripravimo v voku, v katerem vse sestavine prepražimo zelo na hitro. Kaj bomo dali v vok, lahko prilagajamo dobrotam, ki jih imamo v hladilniku.
1. Piščančja prsa narežemo na tanke koščke. Po želji jih lahko damo v marinado iz sojine omake, malo višnjevega likerja in karija.
2. Na kose narežemo papriko in čebulo. Korenček ostrgamo, prerežemo po dolžini in poševno narežemo na koščke. Brokoli z majhnim nožem prirežemo čisto pri cvetovih, da ga razdelimo na majhne dele.
3. Za kuhanje kitajskih rezancev pristavimo osoljeno vodo. Ko voda zavre, damo vanjo za 5 minut kitajske rezance in jih ne kuhamo. Po petih minutah jih odcedimo in speremo z vodo.
4. V vok damo rastlinsko olje (mi dodamo še malo sezamovega olja). V treh minutah prepražimo brokoli in korenček in večkrat premešamo. Dodamo na rezance narezano meso in dalje pražimo. Mešamo.
5. Ko je meso že skoraj prepraženo, dodamo še kose paprike in čebule. Mešamo in solimo.
6. Na koncu dodamo še rezance in sojine kalčke iz konzerve. Takoj serviramo.
Opomba: kdor ima rad pikantne jedi, lahko doda še narezane suhe ostre feferone. Pri zelenjavi se lahko odločite tudi za šparglje ali kitajsko zelje.