O Äajoti, zanimivi bodiÄasti buÄi (v naših trgovinah se dobi tudi nebodeÄa razliÄica Äajote) smo pisali v posebnem sestavku (preberete lahko tukaj). Äajoto lahko jemo surovo, kuhano ali peÄeno. Tokrat jo bomo pri pripravi kosila na hitro panirali in zraven pripravili sladki krompir. Äe nimate sladkega, bo tudi obiÄajen krompir odliÄna izbira. Okus pri paniranju bomo popestrili še z uporabo parmezana.
1. Pripravimo osoljeno vodo, v katero damo opran sladki krompir in tri nageljnove žbice. Pokrito kuhamo do mehkega.
2. Äajoto olupimo in po dolžini narežemo na plošÄate dele, pripravne za paniranje. Äajoto solimo, potresemo s karijem in zmleto rdeÄo papriko.
3. Pripravimo sestavine za paniranje: moki primešamo žlico parmezana, jajÄku žlico mleka in prežvrkljamo, na posebnem krožniku pripravimo še drobtine. Äajoto paniramo v pripravljenih sestavinah. Dvakrat jo damo v jajce in v drobtine.
4. Segrejemo olivno olje in ocvremo Äajoto. Okusna ocvrta panirana Äajota ostane Ävrsta in je skoraj "prozorna".
5. Kuhan sladki krompir olupimo, narežemo na kose in ga ocvremo v olivnem olju. Potresemo ga s kumino, soljo in peteršiljem.