Pri pripravi testenin z okusno omako, skuhane iz smetane za kuhanje in gorgonzole, lahko pri uporabi drugih dodatkov daste prosto pot svoji domišljiji. Pri tem kosilu na hitro smo uporabili olive, papriko in v slanici vložene šampinjone. Možnosti pa je še veliko. Testenine so hitro skuhane, omaka je prav tako pripravljena zelo hitro. Torej, odliÄen recept za hitro kosilo.
Potrebujemo:
- olivno olje
- Äebulo in Äesen
- kos gorgonzole
- smetano za kuhanje
- olive
- šampinjone v konzervi
- malo paprike
Priprava:
1. Pristavimo osoljeno vodo za kuhanje testenin in jih skuhamo po navodilih na embalaži. Izbrali smo testenine z okusom po lososu.
2. Posebej na olivnem olju prepražimo sesekljano Äebulo in Äesen. Dodamo sesekljano papriko, olive in šampinjone. Prepražimo.
3. Zmes zalijemo s smetano za kuhanje in razredÄimo z nekaj vode. Mešamo.
4. Dodamo še nadrobljeno gorgonzolo in mešamo, dokler se ne raztopi. Solimo po okusu.
5. Testenine odcedimo in jih primešamo k omaki. Takoj postavimo na mizo.