O tem, kako pripraviti okusno paello smo že pisali in to si lahko preberete tukaj. Paell je veliko vrst, najbolj znana pa je tista z morskimi sadeži. Ker je riž hitro skuhan, enako pa velja tudi za morske sadeže, je to hitro kosilo.
Kaj potrebujemo za to kosilo na hitro?
Sestavine:
- 1 jušna kocka
- malo žafrana
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 1 paprika
- skodelica riža
- paprika v prahu
- pol konzerve na drobno narezanih pelatov
- malo zmrznjenega graha
- pol kozarčka vina
- morski sadeži (zmrznjeni, še bolje sveži)
1. V lončku namerimo trikrat toliko vode kot je riža, dodamo jušno kocko in žafran in zavremo.
2. Sesekljamo čebulo in česen, papriko narežemo na majhne kocke.
3. Na olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo česen in papriko ter mešamo. Dodamo še riž in ga 5 minut mešamo, da postekleni. Nato dodamo še pelate iz konzerve, papriko v prahu in grah ter vse zalijemo z vročo jušno osnovo. Premešamo in na majhnem ognju kuhljamo, dokler ni riž skoraj skuhan.
4. V posebni ponvi na olivnem olju prepražimo morske sadeže in jih zalijemo z vinom. Ko je riž kuhan, mu dodamo morske sadeže, rahlo podmešamo in pustimo 10 minut stati, da postane okus bolj intenziven. Seviramo z rezinami limone.