Solato vitlof lahko okusno zapeÄemo s krompirjem, šunko in svežim sirom v peÄici. Äe prisegate na loÄevanje ogljikohidratnih jedi od beljakovinskih, je to odliÄen recept za loÄevalno dieto. Vitlof je nekoliko grenkega okusa, na kar se je potrebno privaditi. V peÄici je jed hitro zapeÄena, zato je primerna za kosilo na hitro.
Kako pripravimo vitlof s krompirjem kot hitro kosilo?
Foto: www.jetfresh.com.au
Potrebujemo
- malo margarine
- glavice vitlofa
- krompir
- svež sir
- kuhano prekajeno šunko
- sir v listiÄih
Priprava
1. Skuhamo krompir, ga olupimo in narežemo na kolobarje.
2. PekaÄ namažemo z margarino. Vitlofu odstranimo kocen in ga po dolžini prerežemo na polovico ter ga položimo v pekaÄ.
3. Šunko narežemo na kocke in jo potresemo po vitlofu. Po pekaÄu enakomerno razporedimo narezan krompir. Solimo. Potresemo s svežim sirom in prekrijemo z rezinami sira v listiÄih.
4. Posodo prekrijemo s folijo in peÄemo v peÄici okoli 20 minut. Nato snamemo folijo in zapeÄemo še za okoli 10 minut. Takoj postrežemo.