Ob pravilni pripravi roastbeefa v ponvi, bo ta kos govejega mesa soÄen, mehak in pripravljen zelo hitro. V posebnem zapisu navajamo, na kaj moramo biti pozorni, ko pripravljamo roastbeef, saj navsezadnje to ni najbolj poceni kos mesa.
Roastbeef smo pripravili z mehiško zelenjavo in ji na koncu dodali še prežvrkljan jajÄek. Äe se prehranjujete po loÄevalni dieti je to okusno pripravljen beljakovinski obrok kot hitro kosilo.
Kaj potrebujemo in kako pripravimo roastbeef z mehiško zelenjavo kot kosilo na hitro?
Potrebujemo:
- roastbeef
- zmrzneno mehiško zelenjavo
- jajÄek
- dve žlici mleka
- oljÄno olje
- sol in poper
Priprava:
1. Roastbeef damo vsaj pol ure pred uporabo na sobno temperaturo. Ker kuhamo hitro kosilo, kaže to narediti že zjutraj pred odhodom v službo.
2. V ponvi segrejemo oljÄno olje, zrezke popivnamo s papirno brisaÄo in jih damo v vroÄe olje.
3. V posebni ponvi na olju pražimo mehiško zelenjavo.
4. Zrezek popeÄemo na obeh straneh in pri obraÄanju nikakor ne uporabljamo vilic, marveÄ ga obraÄamo z leseno lopatko.
5. V lonÄek damo jajÄek in dve žlici mleka ter prežvrkljamo. Ko je mehiška zelenjava mehka, nanjo vlijemo jajÄek in premešamo, dokler jajÄek ne zakrkne.
6. Pripravimo še veliko skledo solate. Ko je roastbeef peÄen, ga solimo in popramo Äisto na koncu. Takoj ga serviramo s prilogami.
Besedilo k sliki: roastbeef je del govejega mesa pod številko 10.