Äe želimo pripraviti roastbeef tako, da bo soÄen in mehak, potem moramo upoštevati nekaj nasvetov, ki jih razkrivamo v nadaljevanju. Na tej povezavi najdete tudi naš recept za hitro kosilo, s katerim smo pripravili roastbeef z mehiško zelenjavo.
Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi roastbeafa?
1. Roastbeefa nikoli ne uporabimo neposredno iz hladilnika. Najmanj pol ure prej, po možnosti pa še veÄ , ga damo iz hladilnika in ga pustimo na sobni temperaturi.
2. Meso moramo pred stikom z vroÄim oljem popivnati s papirnatimi brisaÄami. Moker zrezek bo ob stiku z vroÄim oljem zakrknil, pa tudi temperatura peÄenja se bo v trenutku znižala. Pred uporabo mora biti zrezek torej popolnoma suh.
3. Roastbeefa ne prebadamo z vilicami, ker s tem izteka sok. ObraÄamo ga z lopatko, najbolje kar z leseno.
4. In še zelo pomemben nasvet: solimo ga ob koncu. Sol povleÄe vodo na površje zrezka in tako zrezek pri peÄenju zakrkne. Na žaru pa osoljeni zrezki dobijo sivo barvo, namesto da bi se lepo rjavo zapekli.